Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamfilmen som lanserar Crafts samarbete med Hammarby fotboll

Publicerad: 7 januari 2019, 08:31

Hammarby Fotbolls partnerskap med Craft är det största i klubbens historia. För att kickstarta samarbetet släpper man nu en reklamkampanj framtagen av IK Stockholm.


Ämnen i artikeln:

HammarbyCraftReklamPack TrainIK Stockholm

Förra året var ett av Hammarby Fotbolls herrlags mest framgångsrika med succé både på planen och på läktaren. Sedan tidigare har man haft klädsamarbete med Puma, ett samarbete som nu går i graven när Craft kliver in i bilden.

– Tack vare avtalet med Craft så får vi samma möjligheter som de större klubbarna i Europa har med att utveckla och påverka design och funktion av våra matchställ och träningskläder. Det ser vi ett bevis på redan nu då vi lanserar våra nya matchställ för säsongen 2019 och olika träningskollektioner för dam, herr och ungdom. Att vi dessutom kan erbjuda våra damspelare matchställ och träningskollektioner med perfekt anpassning och design utifrån en damspelare och inte utifrån en herrspelare visar på att samarbetet med Craft är riktigt modernt och bra. Vi är oerhört nöjda med samarbetet på flera plan, säger Henrik Kindlund, vd för Hammarby Fotboll.

Under försäsongen och i Svenska cupen kommer matchställen att prydas av Hammarbys CSR-satsning, Samhällsmatchen, istället för de vanliga sponsorlogotyperna.

– Det är ett viktigt ställningstagande från klubbens sida då vi menar allvar med vårt utökade samhällsengagemang och vi hoppas och tror att alla ska känna att klubbens matchtröjor nu är på en riktigt hög nivå. Samtidigt måste vi passa på att rikta ett stort tack till alla våra sponsorer som gjort detta möjligt. Alla är lika delaktiga i detta ställningstagande, säger Patrik Blomquist.

De nya matchställen lanserades på nattklubben Colosseum i Stockholm dit 500 supportrar tagit sig. Lanseringskampanjen för samarbetet kommer att gå tungt i Stockholm med fokus på Södermalm. Det nya samarbetet kommer även visas i Intersports egna kanaler samt i kedjans butiker på Södermalm. Lanseringskampanjen är framtagen av IK Stockholm och ansvarig sponsringsbyrå är Pack train.

Byråer
IK Stockholm
Pack Train
Craft
PM: Daniel Högling
Creative: Niklas Ericsson
Coordinator: Jan Kaspersson
Filmproduktion:
Superstudio

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.