Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamfilmerna där Zlatan visar en självdistans du trodde var förlorad

Publicerad: 5 december 2017, 08:54

Zlatan Ibrahimovic driver med pompösa citat och lejonliknelsen i nya reklamfilmer för det egna klädmärket A-Z.


Ämnen i artikeln:

Zlatan IbrahimovićA-Z SportswearReklam

När Zlatan Ibrahimovic slog igenom i början av 2000-talet charmades alla av hans charm och förmåga att bjuda på sig själv. Med åren i proffslivet har det känts som att den där självdistansen successivt slipats bort och när Zlatan ska göra grandiosa uttalanden blir de emellanåt så manerade att det känns som en konsult stoppat orden i munnen på honom.

Under hösten har bland annat flera sportjournalister och poddarna Alex & Sigge uppmärksammat Zlatan Ibrahimovic förvandling från fotbollsikon, via legendar till lejon. I flera inlägg på sina sociala medier-konton har Zlatan liknat sig själv med ett lejon och sägningar som ”Lions dont compare themselves to humans” eller ”Animal recognizes animal”

Animal recognizes Animal. My new challenge: Grande Dieni (6yo mare Eldorado vada Zeshoek X Parsifal) @micholdelsignore Ett inlägg delat av IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) Okt 5, 2017 kl. 2:09 PDT

Eller ”Natural born animal”.

Natural born animal Ett inlägg delat av IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) Aug 28, 2017 kl. 5:41 PDT

De senaste veckorna har animaliseringen av Zlatan Ibrahimovic varumärke fått sig en förklaring. Lejoncitatet har kommit fram bland produkterna i fotbollsstjärnans egna klädmärke A-Z.

Och i dagarna släpps flera humoristiska reklamfilmer där Zlatan Ibrahimovic hänger med ”Agent Dex”, en sorts karikatyr av en fotbollsagent. I filmerna får vi se en avslappnad sida av Zlatan Ibrahimovic där han går in i karaktären med självdistans och driver med sin ”vilja” att vara lejon och vrider på bombastiska citat han myntat under karriären.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.