Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamfilmsregissörer till fotokonstens finrum

Publicerad: 7 mars 2013, 15:20

Punx Sthlm.

Foto: Pressbild.

Reklamfilmsregissörerna David Strindberg och Johan Bring går upp med filmen Tartarus på Fotografiska muséet: – Reklamfilm har mycket att hämta i konsten och vi ser fram emot att kombinera dem båda, säger David Strindberg i en kommentar.


Ämnen i artikeln:

Fotografiska

"En konstnärlig och  meditativ gestaltning av en harmonisk population som drabbas av ett försök att civiliseras."

Så lyder beskrivningen av filmen Tartarus, som nu börjas visas på Fotografiska Muséet i Stockholm.

David Strindberg och Johan Bring driver produktionsbolaget PUNX Stockholm sedan 2009 har arbetat med varumärken som GB och Atlas Copco, men även MTV i såväl Sverige som utlandet.

– Att göra tydlig reklam och samtidigt göra den konstnärligt fulländad är inte en motsägelse, säger Johan Bring i en kommentar.

Reklamfilmsduon representeras av Wrong (ett produktionsbolag fokuserat på samtida visuell kultur) i Belgien, Nederländerna och Tyskland och ligger bland annat bakom den omtalade slowmotionvideon Synrise för det belgiska bandet Goose.

Med Tartarus fortsätter duon på den utstakade linjen – de långa scenerna och avsaknaden av dialog är ett medvetet val eftersom regissörerna vill att man ska känna sig som en del av filmen.

Originallängden är 43 minuter, men Fotografiska visar en nedkortad version.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Fotografiska

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.