Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamhataren skickas till Nordkorea – trots krisläget

Publicerad: 5 april 2013, 12:59

Anders Ericson, vd Sveriges Annonsörer, och Anders Högmark.

Nordkorea hotar med kärnvapenangrepp på USA och uppmanar nu ambassadpersonal i landet att evakuera. Trots krisläget tar Sveriges Annonsörer med reklamhataren Anders Högmark på straffresa till den aggresiva kommunistregimen. – Vi drar ändå, säger Anders Ericson, vd på Sveriges Annonsörer.


Ämnen i artikeln:

NordkoreaSveriges Annonsörer

Anders Högmark från Helsingborg vann i höstas den ironiskt kallade ”Drömresan” i Sveriges   Annonsörers tävling: en resa för honom plus sällskap till Nordkorea.   Över 1200 personer deltog i kampanjen vid namn "Trött på reklam?", där   man skulle motivera varför man behövde en reklamfri paus i vardagen i   ett helt reklamfritt land.

Anders Högmark lyckades knåpa ihop den bästa motiveringen enligt en jury  som bestod av representanter från Sveriges Annonsörer och reklambyrån  Forsman & Bodenfors. Trots att läget i Nordkorea är allt annat än  stabilt är planerna fortfarande att åka enligt Sveriges Annonsörers vd  Anders Ericson.

– Vi kommer att vara en liten delegation som  reser till Nordkorea den 29 April, så länge UD inte avråder på sin  hemsida. De avrådde förvisso via telefon, men på hemsidan står det  ingenting så vi får utgå från att det som står där gäller, säger han  till Resumé.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.