Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamjippot stoppas

Publicerad: 22 november 2011, 11:08

Installationen vid Stureplan i Stockholm kan bli kortlivad

Foto: Scanpix

Installationen med figurer från filmen Alvin & Gänget 3 på Stureplan i Stockholm kan komma att tas bort. Anledningen är att det saknas tillstånd. – Otroligt beklagligt, säger Fredrik Alfredsson, stabschef och tf kommunikationschef på Stockholms stads trafikkontor.


Installationen  invigdes under söndagen, och presenterades som en del av julskyltningen i Stockholm. Men skyltningen kan komma att bli kortlivad. Efter ett möte mellan trafikkontoret i Stockholm och City i samverkan under förmiddagen, har man kommit fram till att installationen saknar tillstånd. På platsen hade man rätt att uppföra julskyltning, inte en reklaminstallation. Därför kan den redan under den kommande veckan monteras ner.

– Otroligt beklagligt, säger Fredrik Alfredsson, stabschef och tf kommunikationschef på Trafikkontoret i Stockholm, om installationen.

Han konstaterar även:

– Det är väldigt mycket reklam i denna.

Installationen, som placerats ovanpå landmärket Svampen, har mötts av kritik, eftersom flera personer förväntade sig julskyltning, och inte reklam för en film.

– Jag blev mycket förvånad vid avtäckningen av installationen på Svampen, den ansökan City i Samverkan inkommit med beskrev juldekorationer. Detta är inte alls i linje med de tillstånd som trafikkontoret utfärdat. Vi ser naturligtvis allvarligt på detta, regler skall följas och vi accepterar inte att man söker tillstånd för någonting och sedan uppför någonting helt annat. Då inget tillstånd finns för reklam så kommer installationen att plockas bort, säger trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M) i en kommentar till Resume.se.

– Det är beklagligt att en fantastisk satsning på vacker julbelysning som också gör City tryggare hamnar i skuggan av detta. Belysningsprojektet Stockholmsjul innebär framförallt att vi lyser upp 30 gator och torg i Stockholm City, säger Ulla Hamilton.

Resume.se har sökt Fox Movies marknadschef Mattias Lundin för en kommentar.

Emanuel Videla

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.