Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamkuppen efter Woody Allen-sensationen

Publicerad: 28 mars 2011, 09:03

Woody Allen bar omkring på en Ica Kvantum Bålsta-kasse på Expressens paparazzibild. Nu har butiken utnyttjat händelsen i en reklamkupp i city. – Det var en så rolig grej så vi tänkte ”nu gör vi nåt kul av det här”, säger butiksledaren Fredrik Malmqvist till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Woody Allen

Foto: Nicklas Stålstierna/EPS

Foto: Ica Kvantum Bålsta.

Foto: Ica Kvantum Bålsta.

Den uppmärksammade Expressen-bilden där Woody Allen bär på en Ica Kvantum Bålsta-kasse.

I förra veckan avslöjade Resume.se att Woody Allen-mysteriet är löst.

– Woody Allen var inte i butiken själv. Han hade en spelning på söndagskvällen (Cirkus i Stockholm). En politiker från Bålsta var där med sin kompis, och denne kompis kände Woody Allen och lämnade över en present till honom efteråt, och presenten överlämnades i denna Ica Kvantum Bålsta-kasse. Sedan så tog Woody Allen med sig påsen och då blev han fotograferad av kändisfotografen, sa Fredrik Malmqvist till Resume.se.

Bilden gav stort eko.

– Vi har fått jättemycket uppmärksamhet. Alla läser Expressen och Expressen gjorde lokala löp om det här också. Vi har skojat om det och sagt att han är en av våra stammisar, ha ha. Vi har sagt på skoj att vi ska använda bilden och göra en Wall of Fame med kändisar som handlar här – nu har han ju inte varit här, men ändå…han har ju vår kasse i handen, säger Fredrik Malmqvist.

I helgen gjorde butiken en reklamkupp – mitt i Stockholm city. ICA Kvantum Bålsta begav sig in till huvudstaden och delade ut den "populära" ICA-kassen – ”Sveriges hetaste matkasse” – med smått och gott innehåll.

– Vi ville göra stan lite trendigare. Vi tog med oss 1 000 kassar och ”roll ups” och det blev en stor framgång. Folk uppskattade det och det var kö stundtals, säger Fredrik Malmqvist.

Det hela skedde i helt egen regi – man anlitade ingen byrå.

– Nä, vi hyrde en bil på Statoil och drog in till stan. Det var kul att det blev så lyckat.

Ica Kvantum Bålsta ska för övrigt skicka ett tack och ett presentkort till Woody Allen med förhoppningen om att stjärnskådisen ska handla i butiken vid nästa Sverige-besök.

Och detta kan vara början till produktplaceringar för butiken.

– Vi har för övrigt skickat en kasse till Blondinbella, återstår bara att se ifall hon vågar visa sig med den, säger Fredrik Malmqvist.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Woody Allen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.