Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamlegendaren säljer ut sin fotosamling på Bukowskis

Publicerad: 14 september 2012, 14:39

Makarna Lars och Karin Hall säljer den svenska delen av sin världsberömda fotosamling.

Foto: Pressbild.

Reklamlegendaren Lars Hall, 74, äger en av världens största fotosamlingar, som byggts upp under 35 år. I november auktioneras den svenska delen av samlingen ut på Bukowskis. Utropspriserna är från några tusenlappar upp till 40 000-60 000 kronor. – Man behöver inte äga konstverk i evighet, så det känns naturligt att sälja efter att ha ägt verken så här lång tid, säger Lars Hall.


Ämnen i artikeln:

Lars Hall

Förutom sin framgångsrika tid i reklam- och designbranschen är Lars Hall känd för sin mytomspunna fotosamling som han har ställt ut bland annat på Liljevalchs i Stockholm.

I slutet av 1970- och början av 1980-talet drev han det första kommersiella galleriet för fotografi, Camera obscura, i Gamla stan.

Makarna Lars och Karin Hall har nu valt att sälja den svenska delen av  sin gigantiska samling, på Bukowskis Contemporary i Stockholm i november.

Bland annat säljs fotografier tagna av Christer Strömholm, Dawid, Mikael Jansson, Åke E:son Lindman,  Lennart Olson och Hans Gedda är några av de namn vars fotografier säljs  på Bukowskis Contemporary i november.

– Mitt samlande började på allvar i samband med att jag och Lennart   Durehed öppnade Camera Obscura i Gamla Stan. Vi gjorde ju inte bara   utställningar – man fick ju personliga relationer med alla konstnärerna,   säger Lars Hall i ett pressmeddelande.

Den internationella delen som inte är  till salu, innehåller världskända fotografier av Irving Penn, Eugene Atget,  André Kertész, Karl Blossfeldt, Jacques-Henri Lartigue, Eadweard  Muybridge med flera.

Om Lars Hall:
Reklamman, grundare av den framgångsrika  reklambyrån Hall & Cederquist som senare köptes upp av en stor  reklambyrå i New York, Young & Rubicam. Efter det bildade Lars Hall  en designstudio med storkunder som FöreningsSparbanken , SJ och Elite  Hotels.

Galleri Camera Obscura existerade 1977- 1984, där den första  utställningen presenterade Irving Penn och följdes av ett hundratal  utställningar med svenska och internationella fotografer.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Lars Hall

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.