Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamombudsmannen blir en kvinna

Publicerad: 2 juli 2008, 10:02

Rekryteringen av reklamombudsmannen avgörs i dagarna. Två kandidater återstår. Både är kvinnor, kända i branschen och jurister.


Kampen om att bli reklamombudsman står mellan två kvinnor.

Det återstår bara detaljer och några kompletterande intervjuer.
Sedan kommer arbetsgruppen att göra sitt val av Reklamombudsmannen – branschens eget självsaneringsorgan.

Det står just nu mellan två kvinnliga kandidater.  Sveriges Annonsörers avgående förbundsjurist Jan Fager ingår i arbetsgruppen. Han beskriver båda kandidaterna som välkända namn i branschen.
Och båda har en jur kand i botten.
– En av dem är verksam som jurist medan den andra jobbat mer med kommunikationsfrågor senaste åren, säger Jan Fager.

Reklamombudsmannen får också en arbetsledande ställning. Kansliet ska förutom ombudsmannen, bemannas av två jurister och en administratör.
Kansliet ska finansieras genom att en halv promille av de totala medieinvesteringarna öronmärks till reklamombudsmannen.
– Vi får se om vi hinner färdigt med rekryteringen före semestrarna. Vi tänker inte skynda på bara av den anledningen. Det är viktigare att allt blir rätt. Vi måste ju också ta hänsyn till den position som kandidaterna befinner sig. De måste ju också hinna underrätta sina arbetsgivare, säger Jan Fager.

Har ni redan nu bestämt er?
– Nej, nej. Vi har haft tre kanonkandidater som nu blivit två. 

Rekryteringsföretaget Hammer & Hanborg sköter uppdraget. 

Rekryteringsgruppen består förutom Jan Fager av Anders Ericson, vd Sveriges Annonsörer,  Pia Grahn Brikell, vd Reklamförbundet, Anna Serner, vd för TU och Staffan Slörner, ordförande för KIA.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.