Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Reklampolis” vill städa upp – uppmanar i annons på Blocket

Publicerad: 7 september 2015, 10:38

Signaturen "Roy.G." lade upp sin annons i fredags och dementerar att det skulle röra sig om en kampanj för Roygalan

(UPPDATERAD) I en annons på Blocket uppmanar signaturen ”Roy. G.” allmänheten att skicka in dålig reklam – med motiv att ”städa upp reklamvärlden”.


Ämnen i artikeln:

ReklamombudsmannenRoygalanBlocket

"Har du sett reklam som gör dig trött, arg eller besviken? Välkommen att höra av dig. Vi måste för fasen samlas nu. Per Albin Hansson och Palme är borta. Nu får vi ta saken i egna händer. Skicka in eller tipsa mig om dålig reklam så visar vi att konsumentmakt kan göra skillnad! Belöning utlovas!", skriver signaturen "Roy. G." i annonsen på Blocket.

"Roy. G", som uppger att han är en "förbannad förtidspensionär" vill inte gå ut med sin riktiga identitet. Resumé misstänkte i ett första skede att det rörde sig om en kampanj för reklamfilmstävlingen Roygalan. Något som "Roy. G" dementerar med eftertryck.

– Jag tycker det görs dålig skitreklam. Jag blir förbannad på all sexistisk och rasistisk reklam som görs. Titta bara på SD:s reklam i Stockholms tunnelbana. Du är förtidspensionär.

Varför är det just ilskan mot reklam som du ägnar så mycket energi åt?
– Det går inte att komma undan den, den finns överallt. ^

Roy G uppger att han anmält flera fall av "skitreklam" till Reklamombudsmannen den senaste tiden. Med Blocket-annonsen, som lades upp i fredags, hoppas han att fler får upp ögonen för frågan.

– Jag vill uppmärksamma folk på att det här inte är okej. Jag har fått en hel del mejl sedan jag lade upp annonsen. Vi konsumenter måste kunna ställa krav på att reklamen ska vara bättre.

Vad hoppas du att annonsen kommer att leda till på längre sikt?
– Det är viktigt att någon gör något åt all skitreklam som finns därute. Det finns många duktiga unga kreatörer som förhoppningsvis kan ändra på situationen. Det är viktigt att någon säger ifrån.

Efter artikelns publicering skickar Roygalan ett mejl till Resumé där de skriver att Roygalan inte har något att göra med annonsen:

– Det har kommit till vår kännedom att det spekuleras i att Roygalan skulle ligga bakom en PR-kupp på Blocket. Vi vill härmed meddela att Roygalan inte på något sätt står bakom nämnda annons, skriver Cornelia Opitz ordförande i Film&TV-producenternas reklamfilmssektion i ett mejl till Resumé.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.