Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamprofiler startar Giants & Toys

Publicerad: 18 september 2014, 09:23

Reklamfilmsregissörerna Henrik Sundgren, Jens Jonsson, Christian Rehnfors och Calle Isberg drar igång produktionsbolaget Giants & Toys.


- Vi vill skapa ett produktionsbolag där vi fokuserar på kvalité istället för kvantitet, säger Calle Isberg, vd för det nya bolaget och tidigare vd och exekutiv producent på Hobby Film.

Jens Jensson slog igenom med Telia-reklam för "Ettor och Nollor" och har även gjort långfilmer, ett tiotal kortfilmer och vunnit både Cannes- och Sundance-priser.

Henrik Sundgren har regisserat hundratals reklamfilmer och kommer senast från Acne – han är nyss hemkommen från USA.

- Som reklamfilmsregissör får man komma in ganska sent i processen...Ett drömscenario för oss när det gäller "följetongskampanjer" skulle vara att få vara med tidigt, för att jobba ut en dramaturgi och en långsiktig strategi som gör att konceptet fortsätter att bygga, säger Henrik Sundgren i en kommentar.

Han menar att det skulle fungera som för tv-serier.

- Jag tror faktiskt också att vi har en hel del att tillföra här med vår manuskompetens, Jens har tillexempel skrivit manus till fem långfilmer de senaste åren, säger Henrik Sundgren i en kommentar.

Det nya produktionsbolaget tror också på att jobba i enklare format för att kunna lägga mer "kärlek" per projekt, kund och regissör.

- Istället för att fokusera på att täcka fasta kostnader vill vi koncentrera oss på skapandet. Vi har ingen ambition att bli störst, däremot att bli bäst, säger Christian Rehnfors i en kommentar.

Produktionsbolaget är också intresserat av längre format som drama och webbfilmer och just Henrik Sundgren har exempelvis jobbat med Mannen ifrån 3.

Giants & Toys ska även representera regissörerna Misko Iho och Linnea Roxenhielm  – Misko Iho har varit verksam i Sverige genom Film de Liberté, men är framförallt etablerad i England och USA, medan Linnea Roxenhielm nyligen blev Kristallen-nominerad för SVT:s webbserie Portkod 1525.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.