Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamprofiler startar nytt produktionsbolag

Publicerad: 19 november 2009, 13:54

De tidigare Tre vänner-regissörerna Tobias Bergman, Filip Nilsson och Johan Tappert startar produktionsbolaget Folkefilm – med fokus på reklamfilm och filmer för webben. – Vi ville klippa av navelsträngen, säger Johan Tappert.


Tobias Bergman, Johan Tappert och Filip Nilsson startar Folkefilm.

Den välmeriterade reklamfilmstrion Johan Tappert, Tobias Bergman och Filip Nilsson lämnade Tre vänner vid årsskiftet. Nu drar de igång ett eget produktionsbolag – Folkefilm. Bolaget kommer i första hand att syssla med reklamfilm och filmer för webben.

Folkefilm har även knutit till sig regissören Ruben Östlund, som bland annat har reklamfilmer för Mer på meritlistan, samt även långfilmen Gitarrmongot.

Dessutom kommer Folkefilm att jobba med flera frilansproducenter – däribland Johan ”Joi” Persson, tidigare på Camp David/EPA. Han ska fungera som Folkefilms kontaktperson.

Johan Tappert berättar att Folkefilm vill jobba lite öppnare än produktionsbolag gjort traditionellt och vara tillgängliga för uppdrag där deras kompetens efterfrågas, inte bara från reklambyråer utan även från webbolag och inhousebyråer.

– Vi vill vara rörligare och hitta nätverken i samarbeten, att vi kan vara tillgängliga för ett större antal förfrågningar. Det finns lite likheter med agentverksamhet, säger Johan Tappert.

Folkefilms första kund är reklambyrån King för produktionen av A Non Smoking Generations nya reklamfilm. Och fler uppdrag är på gång, enligt Johan Tappert.

Bolaget ska ha produktionskontor både i Stockholm och Göteborg och Tappert, Bergman och Nilsson siktar högt.

– Målet är att bli ett av de absolut största produktionsbolagen i Sverige inom ett par år och vara med och tävla om Guldägg och andra priser.

Fakta/Tappert, Bergman och Nilsson

Johan Tappert:  Har regisserat  tv-serien Poliser och Labyrint. Guld i Epica och Brons i Cannes. Har bland annat gjort reklamfilm för SJ, Volvo, Nokia, och National Geographic.

Tobias Bergman :  Har bland annat gjort reklamfilmer för Friends, Svenska Spel, och Trygg Hansa .

Filip Nilsson:    Lång internationell erfarenhet. På meritlistan: La Tribune, Alecta och Peak Performance.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.