Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamskådis tar över Kinnevik

Publicerad: 7 april 2014, 11:14

Lorenzo Grabau.

Italienaren Lorenzo Grabau tar över som ny vd i Kinnevik efter att Mia Brunell Livfors valt att hoppa av. Han sitter inte bara i styrelsen för många Kinnevik-bolag, däribland MTG, utan har också gjort film- och reklamjobb under studietiden och spelat mot ingen mindre än Nicole Kidman.


– Jag har arbetat med Lorenzo de senaste tre åren, först i MTG:s  styrelse och på senare tid i Kinnevik och Zalando. Lorenzo har rätt  kompetens, en djup insikt i Kinneviks investeringar och de värderingar  och den affärskultur som krävs för att göra oss effektiva i alla  branscher och geografiska områden vi verkar inom, säger Cristina  Stenbeck, arbetande styrelseordförande i Kinnevik i en kommentar.

Lorenzo  Grabau blev medlem i MTG:s styrelse i maj 2011 när han lämnade Goldman  Sachs. Han valdes in i styrelsen för Kinnevik och Millicom samt  fick delat ordförandeskap i CTC i maj 2013.

Han utsågs också till ledamot i Zalando i december samma år.

Lorenzo  Grabau arbetade inom investment banking på Goldman Sachs mellan  1994-2011 – han blev partner år 2006 och hade ledande positioner med  fokus på detaljhandel, online och media under sin tid på finansjätten.

–  Kinnevik är en fantastisk svenskt global framgångssaga som kombinerar  den långsiktiga visionen hos familjerna Stenbeck, Klingspor och von Horn  med entreprenörskap och snabbhet hos ledningen, säger Lorenzo Grabau i  en kommentar.

Han menar att Kinnevik har en unik möjlighet att utnyttja sina erfarenheter av teknik och investeringar i tillväxtmarknader.

–  Det lägger grunden för att skapa det ledande internationella  investmentbolaget inriktat på digitala konsumenttjänster, säger Lorenzo  Grabau i en kommentar.

SvD rapporterar att Kinneviks B-aktie backade med 4 procent efter tillkännagivandet.

SvD  rapporterar också att Lorenzo Grabau ska ha satsat 165 miljoner då han  gick in i Kinneviks styrelse förra året – den största posten köptes från  Verdera som kontrolleras av Cristina Stenbeck och hennes lillebror Max  Stenbeck, enligt SvD.

SvD har också sedan tidigare rapporterat att Lorenzo Grabau gjort både film- och reklamjobb för att finansiera sin utbildning.

Han har bland annat spelat mot Nicole Kidman i filmen ”Un´australiana a Roma”.

Lorenzo Grabau har också varit med i det italienska landslaget i golf, enligt SvD.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.