Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamstudentens hundtrick på Blocket

Publicerad: 4 augusti 2014, 13:05

Johan Lind och annonsen med hunden Dexter på Blocket

Om två veckor börjar Johan Lind sin praktik som copywriter på DDB Stockholm. Trots att han vet att hundägare har svårare att få bostad valde han att skriva en annons på Blocket utifrån hundens perspektiv.


Ämnen i artikeln:

DDBDDB StockholmBlocket

Johan Lind är student på YH-utbildningen i reklam och marknadsföring i Göteborg. I höst avslutas studierna med en drygt tre månaders lång praktik och Johan Lind kommer har fått en plats som copywriter på DDB Stockholm. Med bara två veckor kvar till starten har han inte lyckats ordna med boende i huvudstaden.

För några dagar sedan lade copystudenten ut en okonventionell bostadsannons på Blocket. Under rubriken "Snäll hund söker rum/lägenhet i Stockholm" skriver Johan Lind utifrån sin hund Dexters perspektiv.

"Jag kan gärna tänka mig att bara hyra ett hörn eller dylikt i din lägenhet. Min säng är inte alls så stor. Men det finns ett mycket stort problem bara, jag är tyvärr inte själv. En kille ville gärna hänga med mig till staden med stort S (Stockholm) eftersom vi redan känner varandra hyfsat bra eftersom vi bott ihop nu några år, ja faktiskt ända sedan jag flyttade till Göteborg. Så bara för det behöver jag hyra lite mer plats, som till exempel ett helt rum eller en hel lägenhet.", skriver Johan Lind under pseudonymen Dexter i Blocket-annonsen.

– Det kändes som en vettig sak att ta upp, att jag har hund. Att ha hund är oftast det största hindret för mig när jag söker bostad och jag vill inte hymla med att jag har hund. Det är bättre att man utgår från problemet.

Har du fått några reaktioner?
– Jag har fått ett svar, men han verkar inte ha läst annonsen ordentligt eftersom han skrev en väldigt lång text där han förklarade att han inte ville ha några hundar eller husdjur hos sig.

Hur ser du på dina chanser att få en lägenhet?
– Det börjar bli bråttom. Jag hoppas verkligen att det löser sig snart.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

DDBDDB StockholmBlocket

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.