Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Reklamstudenter bakom den självutnämnda reklampolisen

Publicerad: 11 september 2015, 07:07

Blocket-annonsen dök upp förra fredagen

För en vecka sedan dök det upp en annons på Blocket där signaturen "Roy G" uppmanade allmänheten att skicka honom all skitreklam de kommer över. Bakom namnet står en kampanj av några studenter vid Yrgo, reklam och marknadsföring i Göteborg.


Ämnen i artikeln:

YrgoBlocket

Förra fredagen dök en annorlunda annons upp på Blocket. I annonsen uppgav förtidspensionären och signaturen Roy G att han rasar över all "skitreklam" som konsumenter dagligen utsätts för, och hur det måste få ett slut. Han uppmanade även folk att skicka in exempel på reklam som de finner störande, så att han kunde driva ärendet vidare.

– Jag vill uppmärksamma folk på att det här inte är okej. Jag har fått en hel del mejl sedan jag lade upp annonsen. Vi konsumenter måste kunna ställa krav på att reklamen ska vara bättre, sade Roy G i samband med att Resumé uppmärksammade annonsen.

Annonsen fick snabbt spridning sedan användare på Flashback och Reddit delat länken, och snart ringde även medierna, däribland Resumé, för att intervjua Roy om hans starka kritik. Bakom den självutnämnde reklampolisen Roy G står ett gäng studenter från Yrgo, reklam och marknadsföring i Göteborg.

– Vi ville skapa något för skolans pågående rekryteringskampanj som skulle bli uppmärksammat i media. Men självklart var även syftet att väcka en debatt om hur dagens reklam ser ut, berättar Rickard Netsner, en av initiativtagarna bakom idén i ett pressmeddelande.

Annonsen är en del av skolans kampanj "Gör det bättre själv", där studenterna pekar ut brister, osunda värderingar och felaktigheter i befintlig reklam. Personer som hört av sig till Roy fick ett svarsmejl där de uppmanas att söka till utbildningen så de själva får chansen att bestämma hur framtidens reklam skall se ut.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

YrgoBlocket

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.