Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Rekordmånga anmälningar mot otrohetssajten

Publicerad: 22 mars 2011, 07:58

Telefonen har gått varm hos Reklamombudsmannen. Hittills har över två hundra anmälningar mot otrohetssajten Victoria Milan inkommit. Ett svårslaget rekord. – Förra året fick vi in 37 anmälningar mot Comviqs kompiskampanj. Det här överträffar vida fjolårets mest anmälda kampanj, berättar Elisabeth Trotzig på Reklamombudsmannen.


Ämnen i artikeln:

ReklamombudsmannenVictoria Milan

Reklamkampanjen som får svenskar att se rött.

Den norska otrohetssajten Victoriamilan.se vänder sig till gifta och folk i parrelationer för diskret otrohet. Den senaste veckan har sajtens marknadsföring fått svenskarna att gå i taket. Bara i helgen inkom över hundra anmälningar till Reklamombudsmannen om kampanjen ”Är du gift? Gör livet levande – ha en affär", och analet anmälningar har nu överstigit 200. Ett rekord.

– Jag tror att produkten och företeelsen upprör många men RO kan bara pröva själva reklamen för produkten. Det är en bred kampanj som synts både på tv, utomhus och på webben. Att marknadsföringen gått ut så brett bidrar till att öka antalet anmälningar, säger Elisabeth Trotzig.

Elisabeth Trotzig poängterar att antalet anmälningar inte påverkar opinionsnämndens beslut. Annonsören har nu två veckor på sig att komma med ett försvarande yttrande i fallet. Målet beräknas vara utrett i maj. Reklamombudsmannen kan inte utfärda vitesbelopp. Sanktionen mestår i att Reklamombudsmannen publicerar sitt beslut.

Resumés reklambloggare Nina Åkestam har tidigare kommenterat kampanjen så här:

– Jag tror att en sån här sajt skulle må mycket bättre av mer diskret marknadsföring - de vill ju att varumärket ska kännas spännande, och utomhusreklam är garanterat inte det. Dessutom kommer de att dra på sig en massa badwill i onödan – de som är målgruppen hade nog hittat dit ändå, men nu kommer massor av människor som inte alls är i målgruppen att ta illa upp. Har man blivit utsatt för otrohet eller sviken på något annat sätt vill man naturligtvis inte på påmind om det på bussen på väg till jobbet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.