Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Rekordtuff start för Bjarte Eide

Publicerad: 26 november 2009, 15:16

En tuff start. Nästa vecka får Lowe Brindfors veta om byråns största kund överlever eller inte. Men Bjarte Eide tvekade inte när han fick frågan om vd-jobbet i går.


Varför tar du jobbet?
– För att jag får möjligheten att leda en byrå som jag känner väl. Det ska bli fantastiskt kul att skriva ett nytt kapitel i Brindfors historia.

Du tar över när Brindfors största kund enligt de flesta bedömare är på väg in i en konkurs. Hur känns det?
– Än så länge har Saab inte gått i konkurs. Vi får avvakta besked till nästa vecka. Men oavhängig Saabs framtid kommer detta bli en väldigt spännande utmaning.

När fick du frågan?
– I går.

Vi har uppgifter om att du var tillfrågad redan i somras, men inte kunde komma överens?
– Det spekulerades en del om det i Resumé, ja. Bland annat för att jag jobbat här tidigare. Det var kanske närliggande att tro, men budet kom först i går.

Det fanns alltså ingen sanning i de spekulationerna?
–Nej, de stämde inte.

Tackade du alltså ja direkt, utan betänketid?
– Det är visserligen ett stort beslut med ett stort ansvar, men jag känner ju byrån, kunderna och kulturen mycket väl. Jag var redan ganska insatt.

Tillträder du den första januari, när Björn Larsson går till Swedbank?
–Ja.

Vad är Brindfors största utmaning nu?
–Det vill jag återkomma till. Nu vill jag först komma in i matchen och ägna den närmaste tiden åt att förbereda mig inför nästa år.

Vad anser du om att nivån på den reklam som byrån producerar i dag?
–Den är väldigt bra. Det är visserligen alltid en subjektiv bedömning som ligger bakom ett sådant svar, men det på hela taget gör byrån väldigt bra reklam. Sedan finns förstås alltid utrymme innan man når sin potential.

Kreativa duon Rickard Villard och Martin Bartholf vittnade nyligen i Resumé om att de ansåg att byrån kunde prestera bättre. Delar du den uppfattningen?

–Jag har inte läst artikeln. Men Rickard och Martin blir de första som jag kommer att sätta mig tillsammans med och prata om vad komma skall. Vi delar våra stora ambitioner.

Några ändringar i den kreativa ledningen?

–Återigen, det är alldeles för tidigt för att svara på den frågan.

Känner du stöd från folket på golvet?
– Ja, det hoppas jag. Jag har i alla fall fått många gratulationer.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.