Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Rena Saltsjöbadsandan

Publicerad: 26 februari 2009, 14:42

Reklamförbundet behövde inte gå långt i jakten på ny vd. Ordföranden Elisabeth Ström bor granne med nyligen rekryterade vd:n Björn Rietz i Saltsjöbaden. – Jag anmälde mig som jävig och var inte med och intervjuade Björn i rekryteringsprocessen, säger Elisabeth Ström till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Björn RietzSveriges ReklamförbundElisabeth Ström

Björn Rietz och Elisabeth Ström. Foto: Reklamförbundet.

Elisabeth Ström och Björn Rietz bor i husen bredvid varandra i Saltsjöbaden utanför Stockholm. De har varit grannar i många år, det skiljer bara några meter mellan husen.

Elisabeth Ström blev ordförande i Reklamförbundet förra våren.

Nyligen rekryterades Björn Reitz som ny vd efter Pia Grahn Brikell.

– Jag är otroligt stolt och glad över att Björn Rietz med sin gedigna branscherfarenhet och kunnande har valt att bli vd för Sveriges Reklamförbund. Björn Rietz har arbetat i kommunikationsindustrin i 25 år och har varit med om att starta samt driva en oerhört framgångsrik byrå. Han har dessutom arbetat utanför Sverige som byråledare i Australien, sa Elisabeth Ström i en kommentar när Björn Rietz presenterades som ny vd.

Då sades inget om att Ström och Rietz vara grannar, men Elisabeth Ström säger till Resume.se att hon för att undvika spekulationer valde att markera jäv när rekryteringsprocessen drog igång.

– Björn anmälde sig själv till rekryteringsgruppen och han gick in i processen som alla andra. Jag anmälde mig som jävig och var inte med när han intervjuades. Jag är professionell och kan hantera en sådan här sak, men det kändes ändå bra att det sköttes på ett bra och korrekt sätt, säger Elisabeth Ström till Resume.se.

Elisabeth Ström säger att hon och Björn Rietz inte diskuterar reklamförbunds-frågor med varandra när de skottar snö eller påtar i sina trädgårdar.

– Jag är väldigt noga med att skilja på jobb och privatliv, säger Elisabeth Ström.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.