söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Representerar Sverige på Twitter – bombas med rasistiskt hat

Publicerad: 12 september 2016, 08:07

Många @sweden-twittrare upplever att Svenska institutet inte bryr sig om hatet

Foto: Genrebild/Most Photos

Svenska institutets twitterkonto @Sweden riskerar att överösas i näthat. Myndigheten kritiseras för att inte bemöta näthatet tillräckligt.

Ämnen i artikeln:

TwitterSvenska institutet@Sweden

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Twitterkontot @Sweden rönte stora framgångar när det lanserades för fyra och ett halvt år sedan. Svenska insititutet och byrån Volontaire belönades med Grand Prix i Cannes 2012 och kampanjen där en ny svensk får ta över som twittrare på twitterkontot varje måndag fick stor internationell uppmärksamhet.

Svenska institutet som ska skapa förtroende för Sverige utomlands använder twitterkontot för att sprida sitt arbete i sociala medier. Under en längre tid har Sweden-twittrarna fått utstå floder av näthat. Vissa av dem anser att kontot näst intill kapats av främlingsfientliga krafter och kritiserar Svenska institutet för att inte göra tillräckligt för att motarbeta näthatet.

Enligt Emma Randecker, ansvarig för Twitter-kontot vid Svenska institutet diskuterar myndigheten hur rasister ska förhindras att använda kontot som slagträ och hur swedentwittrarna ska få mer stöttning.

– Det viktigaste är inte vad som sägs på kontot utan att det finns som en öppen kanal. Men nu är det en svår situation, säger hon till Sveriges Radios Kulturnytt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev