tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Res med Finnair få större bröst

Publicerad: 12 november 2009, 12:54

Lyckas du samla ihop 3,2 miljoner bonuspoäng hos det finska flygbolaget Finnair kan du kassera in ett par nya bröst av Finlands mest kända plastikkirurg, Rolf Nordström.

Ämnen i artikeln:

Finnair

MS

Matilda Sundåker


För möjligheten till en ny kropp måste du vara en Frequent Flyer, alltså flyga väldigt mycket, med samma flygbolag. Huruvida ett par nya bröst är en bra premie eller inte vägrar Finnair att ta ställning till;

– Folk ska kunna välja själva om de vill operera sig för bonuspoängen eller inte. Jag lägger ingen värdering i det, säger Mikko Tuomainen, ansvarig för bonussystemet på Finnair, till Resume.se.

Erbjudandet har funnits en vecka men hittills är det ingen som har hunnit samla ihop tillräckligt mycket poäng. I dagsläget riktas alternativet främst till kvinnor. Mikko Tuomainen anser att män har massa andra produkter att välja på.

– Vi har ju allt från cyklar till bilar, du behöver ju inte välja att operera dig bara för att det finns som att välja på. Plastikoperation är bara ett av många alternativ.

Veronica Svärd, pressansvarig på Feministiskt Initiativ, säger till Resume.se att erbjudandet ger en stark bild av konsumtionssegregeringen.

– Istället för att bidra till att kvinnor exploateras och klimatet förstörs borde Finnair göra klimatförbättrande insatser på pengarna de tjänar. De borde ha presentkort på rättvisemärkta produkter, som även manliga kunder kan använda.

Sänder ni inte ut fel signaler till kvinnor världen över?
– Nej, det tycker jag verkligen inte. Vi erbjuder bara valmöjligheter, avslutar Mikko Tuomainen, till Resume.se.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev