Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Resumés nya galarecept

Publicerad: 29 maj 2012, 13:51

Claes de Faire, chefredaktör på Resumé.

Foto: Andreas Elgstrand.

En dag kvar. I morgon kväll koras vinnaren på Resumés reklamgala Sveriges Bästa Byrå. – Jag tror att det blir en bra kväll att inspireras av och fira in sommaren på, säger Resumés chefredaktör Claes de Faire.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Bästa Byrå

72 byråer tävlar i årets upplaga av Sveriges Bästa Byrå – reklamgalan som hålls på Kägelbanan, Södra Teatern på Södermalm i Stockholm i morgon kväll med start klockan 18.

Branschen har ju redan en massa tävlingar som Guldägget och 100-wattaren. Varför ska man bry sig om Sveriges Bästa Byrå?
– När jag blev chefredaktör för Resumé bestämde jag mig för att vi måste agera på läsarnas villkor och i de referenssamtal jag haft kring våra tävlingar är det tydligt: Byråerna vill inte betala en massa pengar för flådiga galor, de vill inte ha högtravande framträdanden och de vill ha kul. Vi tog detta och skapade Sveriges Bästa Byrå som är laddat med bra band, en kvalitativ undersökning som är rimlig och pedagogisk lätt att förstå. Allt är helt gratis, säger Claes de Faire.

Hur har de nominerade bidragen tagits fram, på vilka premisser?
– Vi utgår från det kreativa anslaget och urvalet är gjort på de byråer som är med och tävlar mest. Utifrån det har vi lagt på två undersökningar som Novus har gjort där vi frågat 606 byråanställda vilken byrå de helst ville arbeta på och så frågade vi 172 marknadschefer/reklamköpare vilken byrå som de helst ville anlita. Det gav en lista och den presenteras imorgon kl 18 på Kägelbanan i Stockholm.

Vad kan vi förvänta oss av kvällen?
– Jag tror att det blir en bra kväll att inspireras av och fira in sommaren på. Imorgon hyllar vi det goda exemplen. De som gör ett bra jobb. Det blir öl, tre liveband och förhoppningsvis skiner solen. Samtidigt tror jag sådana här kvällar synliggör vilka byråer som har medvind och också illustrerar byråkulturerna.

Vad har du för visioner för den här tävlingen? Hur ser den ut om 5 år?
– Jag hoppas att allt vi bygger upp kan fortsätta växa men det måste hela tiden ske på mottagarens villkor. Vårt jobb är att leverera tre saker: Nyheter, analys och inspiration. Det gör vi helt kanaloberoende. Som papperstidning, på Resume.se och imorgon från Kägelbanan. Idag gör vi det bra och om fem år ännu bättre.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Sveriges Bästa Byrå

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.