Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Resumés redaktion tippar nya Ica-Stig

Publicerad: 13 januari 2021, 13:42

Loa Falkmans efterträdare som ny Ica-Stig har skapat ett stort intresse runtom i Sverige.

Är det dags för en kvinna – kanske Mia Skäringer, eller kommer Ica-Jerry att stiga i graderna i reklamsåpan? Valet av Loa Falkmans efterträdare har fått det svenska folket att gå upp i högvarv. Här tippar Resumés redaktion vem som blir nya Ica-Stig.


Ämnen i artikeln:

ICAIca-StigKingNya Ica-Stig

I slutet av december kom Ica och King med beskedet att Loa Falkman efter sex år skulle lämna rollen som Ica-Stig i Icas mångåriga reklamsåpa. 

I måndags rapporterade Resumé om att livsmedelskedjan den närmsta tiden kommer att lämna ledtrådar om vem tronföljaren blir, och att den som gissar rätt har chans att vinna en roll i ett avsnitt av såpan, har förslagen strömmat in. Artikeln är redan, på grund av högt söktryck, en av Resumés mest lästa på flera år och ett 50-tal namnförslag har kommit in. Får allmänheten gissa tycks Måns Zelmerlöw bli efterträdaren men även Dan Ekborg tycks, något oväntat, vara en favorit. En del tror även på att det den här gången blir en kvinna som tar på sig den vita rocken, och att Ica-Stig således blir en ”Ica-Stina”. Bland de kvinnliga namn som nämnts sticker Suzanne Reuter ut. Även bettingbolaget Betsson har börjat ta spel på vem det kan bli.  Bland spelbolagets lågoddsare hittar vi Mia Skäringer, Johan Rabaeus och tidigare nämnda Suzanne Reuter.

När Frank Hollingworth, creative director på King och en av såpans fäder, häromdagen gästade Resumé Insikts podcast var han förtegen om efterträdaren men sa att idén om vem det blir hör till de bästa han kommit på under sina snart 30 år i reklambranschen. Vem det blir avslöjas den 31 januari klockan 21.15 på TV4.

Trots att Ica-såpan rullat i snart 20 år och att utomstående spekulerat i dess avpollettering verkar alltså intresset fortfarande vara bra mycket högre kring såpan än för annan reklam. Resumés redaktion vill heller inte vara sämre än sina läsare och har därför gett sig på att tippa vem som tar över i Sveriges största reklamroll.

Andreas Rågsjö-Thorell, webbredaktör:

”Någonting smått revolutionerande måste det vara. Annars skulle inte Frank Hollingworth vara så stolt över vad som väntar. Ny Ica-Stig: Anders Egon Svensson. (Icas vd reds. anm.)”

Josefin Ekman, projektledare:

”Den här gången blir Ica-Stig antingen Suzanne Reuter eller Lena Endre.”

Thomas Nilsson, reporter:

”Både Hans Mosesson och Loa Falkman är ju äldre herrar som varit bra på att spela lite bortkomna men den här gången tippar jag på att Ica och King satsar yngre. Det blir Måns Zelmerlöw”

Yasmine Winberg, reporter och redaktör:

”Ica-Jerry blir nya Ica-Stig.”

Amanda Törner, reporter
”Jag tror på någon lite äldre dam, typ Marie Göranzon eller Stina Ekblad”

Fredrik Svedjetun, chefredaktör:

”Ica återupplivar Monica och Icander. Så det blir två Ica-Stig, en kvinna och en man. De har ju redan börjat återuppväcka dem och Monica är rösten i Icas röststyrda app.”

Julia Caesar, reporter:

Johan Ulveson om Ica-Stig fortsätter vara en man. Min favoritgissning är dock Thorsten Flinck.”

Billy Andersson, redaktör Resumés magasin

”Trump är ju arbetslös efter den 20:e, men Dan Eliasson är väl mer trolig.” 

Läs fler blogginlägg från Resumés redaktion här

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

ICAIca-StigKingNya Ica-Stig

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.