Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Revisionsbyrån förnyar

Publicerad: 23 september 2010, 10:03

PriceWaterhouseCoopers skaffar ny logotyp och det nya namnet blir blir kort och gott Pwc.


Ämnen i artikeln:

PwcStart Communication

Pwc:s nya logotyp. Foto: Pressbild.

– Sammanfattningsvis så förenklar vi namnet och förädlar logotypen, samtidigt som vi betonar värdeskapande och relationer än mer tydligt i våra affärskontakter och kommunikation. För att behålla positionen som marknadsledare inom revision och rådgivning måste vi utveckla vår kundnytta ytterligare, säger Hans Börsvik, vd på PwC i Sverige.

De nya förändringarna träder i kraft den 4 oktober, men redan nu kan Resume.se visa upp den nya logotypen. Grafiskt får den en enklare profil och framför allt blir namnet enklare att uttala.

– Världen förändras och det måste vi också göra. Pwc är det vi oftast kallas i folkmun, och våra undersökningar visar att vi inte stack ut tillräckligt mycket bland konkurrenterna, säger Mattias Isakssson, marknads- och kommunikationschef på Pwc i Sverge.

Han berättar att lanseringen kommer att ske gradvis men att en större kampanj kommer att dyka upp senare under hösten. Framförallt på webben men även utomhus och i print.

– Det blir ingen ”big bang” utan vi försöker vara lite kostnadseffektiva. Målet är att det ska bli ett nollsummespel, men det blir kanske lite knepigt ur ett kommunikativt perspektiv eftersom gamla saker kommer att vara ute samtidigt, säger Mattias Isaksson.

Den nya varumärkesplattformen har jobbats fram till största delen internt, men de har tagit hjälp av den Londonbaserade byrån Wolff Olins. Förändringen sker globalt, men kampanjen som kommer att gå i Sverige görs av göteborgsbyrån Start.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

PwcStart Communication

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.