Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Rewir startar eventbyrå

Publicerad: 18 augusti 2013, 20:36

Anne Årneby och Lotta Karlsvärd.

Intellecta-ägda varumärkesbyrån Rewir startar en eventbyrå, med namnet Wow By Rewir. Lotta Karlsvärd blir byråledare för det nya bolaget. – Vi har märkt av en en stor efterfrågan på event som ett separat erbjudande, säger Anne Årneby, vd på Rewir.


Ämnen i artikeln:

RewirAnne Årneby

Rewir, med kontor i Stockholm och Shanghai, har 65  anställda. Byrån ingår i börsnoterade Intellecta-koncernen. Efter några  månaders planering startar man nu eventbyrå – Wow By Rewir.

Byråledare blir Lotta Karlsvärd med ett förflutet på Bodén & Co, som  köptes av Rewir 2010, och som marknadschef på Peak Performance. Hon tar  även plats i ledningsgruppen.

–      Jag har stor erfarenhet av event från kundsidan. Under mina  20 år på Peak Performance var event och sponring tongivande i  varumärkesbyggandet, säger Lotta Karlsvärd. Det har jag sedan utvecklat  under mina senaste 4 år som konsult på Rewir.

Hon plockar in Rewirs Eva Ruttkay som creative director.

Wow By Rewir får initialt ett 15-tal medarbetare och resurser från  Rewir kommer även i fortsättningen att komma kunderna tillgodo i form  av strateger, film och design. Inga externa rekryteringar görs i  nuläget, men förhoppningsvis längre fram, enligt Anne Årneby och Lotta Karlsvärd.

De märker av en tydlig trend – event- och möteskommunikation har blivit  allt hetare och den nya byrån är en direkt följd av kundernas  efterfrågan på ett specifikt eventerbjudande. Förra veckan presenterade Valentin & Byhr en liknande satsning.

–      Marknaden har vuxit och utvecklats och kunderna vill ha event som  en enskild del. Det här svarar på marknadens behov, både när det gäller  B2B-event och konsumentevent säger Lotta Karlsvärd.

Hur ser ni på hösten, med tanke på konjunkturen?
– Våren har varit trög för alla, men alla har kommit tillbaka jättetaggade, det är full gas med en gång, säger Anne Årneby.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

RewirAnne Årneby

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.