Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

RFSL återvinner dickpics – gör staty av motivet

Publicerad: 12 juli 2017, 12:40

The Dick Pick Monument – skapad av Jens Fredriksson för ÅkestamHolst.

Oönskade penisbilder är ett stort problem i dag. Det försöker RFSL och Åkestam Holst råda bot på genom kampanjen "Don't be a dick".


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerÅkestam HolstRFSLEvelina Rönnung

Syftet med kampanjen är att belysa det respektfulla dejtandet. Penisbilder är okej så länge de är skickade i samtycke, är RFSL:s utgångspunkt.

För att råda bot på problemet med oönskade bilder bjuder RFSL in alla som blivit utsatta för en oönskad penisbild att skicka in dem till RFSL:s Dick Pic Recycler. Sedan kan motiven på bilderna omvandlas till exempelvis en staty.

– Idén är mycket enkel: du skickade en kukbild utan att be om lov, så vi "återvann" din kukbild till något du kanske inte väntade dig när du skickade den. Det är helt okej att vara stolt över sin kuk, men det finns inga ursäkter för ett kukigt beteende, säger Evelina Rönnung, art director på Åkestam Holst i en kommentar.

– På dontbeadick.se kan vem som helst skicka in en oönskad dickpic man fått skickad till sig, och inom den kommande veckan "återvinns" dessa till fler spektakulära stunt. Allt med budskapet om samtycke i fokus, säger Hugo Wallmo, art director på Åkestam Holst.

Monumentet är framtaget i samarbete med 3D-teknikern Jens Fredriksson.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.