Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

RFSL i ”garderobs”- kampanj

Publicerad: 25 april 2014, 13:32

RFSL Dalarna anordnar cafékvällar regelbundet. Nu vill man att fler ska få ta del av möjligheten och kör igång kampanjen ”Välkommen ut”, där man ställer ut riktiga garderober och undrar varför folk ska behöva leva i den. Magic Circle ligger bakom kampanjen.


Ämnen i artikeln:

Mats ErikssonRFSL

RFSL räknar med att 5-10 procent av så kallade hbtq-personer lever  homosexuellt och har sådana känslor, men begränsas av trycket från  omgivningen.

RFSL i Dalarna lanserar nu kampanjen ”Välkommen ut” i  helgen, vilken innebär man ställer upp garderober på olika platser i  Falun och Borlänge samt presenterar nytt caféprogram för våren och  sommaren.

– Alla har rätt att få vara den de är, oavsett vem de  älskar och det är därför vi anordnar våra cafékvällar, säger Mats  Eriksson, ordförande i RFSL Dalarna.

RFSL Dalarna arbetar för att homo-, bisexuella- och transpersoner i Dalarna lättare ska få ett öppet och socialt liv.

Man  erbjuder inte bara cafékvällar, utan även alltifrån fester till  skolinformation, telefonjour och mediekontakter. RFSL Dalarna har idag  150 medlemmar.

– Många hbtq-personer känner sig ensamma i sin  situation och saknar en naturlig mötesplats. Men faktum är att de inte  är ensamma och därför ska de inte behöva känna så. Med kampanjen vill vi  belysa att ingen ska behöva dölja sitt rätta jag, utan istället våga  komma ut och vara sig själv, om så bara för en kväll, säger Patrik  Lindkvist, vd och art director på Magic Circle.

Kampanjen innebär också att man i anslutning till garderoberna lägger ut entrémattor med texten ”Välkommen ut – på cafékväll”.

Arbetsgrupp:
Byrå: Magic Circle
Uppdragsgivare: RFSL Dalarna
Strateg och art director: Patrik Lindkvist
Strateg och copywriter: Annika Brännström

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Mats ErikssonRFSL

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.