Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Riesen: Vi är hedrade

Publicerad: 18 mars 2011, 19:48

Här gör Ica och reklambyrån King parodi på Riesens reklamfilmer. – Vi är hedrade, de har valt att göra parodi på en film som de vet är välkänd hos svenska folket, säger Mette Nielsen, marknadschef på Storck, som säljer Riesen.


Ica-såpans senaste del är en pardodi på Riesens reklamfilmer som flitigt visas i svenska kanaler.

Men att Ica-Stig & co gör sig lustiga över kolatillverkarens reklamkoncept tar Riesen med ro.

–Det är helt lugnt. Vi är till och med hedrade. De har valt att göra parodi på en film som de vet är välkänd hos svenska folket, och då är det väldigt positivt att de valt just Riesen, säger Mette Nielsen, marknadschef på Storcks division Europe North, till Resume.se.

– Med tv-reklam är det alltid så att vissa gillar den och andra inte. Det viktiga är att den genererar försäljning och det gör våra filmer. Vi märker direkt en effekt på försäljningen när vi kör reklamfilmerna, säger Mette Nielsen och fortsätter:

– Riesen är den mest sålda kolan i Sverige och vår reklam funkar väldigt bra, vilket är mycket glädjande.

Storck lägger mycket pengar på reklamfilm för Riesen.

– Men hur mycket kan jag inte säga, säger Mette Nielsen.

</div><hr /><div class="movie-player"><iframe allowfullscreen="1" frameborder="0" height="290" src="http://www.youtube.com/embed/An8PkkPi3IE" title="YouTube video player" width="468" /></div><hr />

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.