Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Rietz lön en fråga för nye ordföranden

Publicerad: 24 november 2009, 14:03

Vd:n Björn Rietz lön på 120 000 kronor i månaden har skapat rabalder. Nu kan den sänkas. Sveriges Kommunikationsbyråers nye ordförande Ulf Strömqvist öppnar för en omförhandling av avtalet.


Ämnen i artikeln:

Sveriges KommunikationsbyråerBjörn Rietz

Ulf Strömqvist. Foto: Ulrika Fjällborg.

Hilanders vd Ulf Strömqvist presenterades efter styrelsemötet i dag som ny ordförande efter Elisabeth Ström som snart tillträder sitt nya jobb på Vattenfall.

Ulf Strömqvist ska ta i rejält för att återupprätta förtroendet för förbundet efter kritiken som kommit efter Resumés granskning av ersättningsnivåer och sponsorsituationen för Guldägget.

– Jag får inleda med att sätta min agenda – både jag och styrelsen har tagit intryck av det som skrivits. Skriverierna är inte positiva för förbundet, säger Ulf Strömqvist.

Ulf Strömqvist ska nu de närmaste tre veckorna ta fram en handlingsplan för 2010 och 2011. Det handlar om hur förbundet ska breddas och hur kontakten med medlemmarna ska bli bättre.

En av frågorna Ulf Strömqvist ska ta tag i är vd:n Björn Rietz avtal.

– Det är en av sakerna som ska diskuteras. Jag ska föra en diskussion med Björn.

Kommer lönen att omförhandlas?

– Jag vill inte föregripa det, det är ett juridiskt avtal. Men vi vill att förbundet ska kännas nyttigt och rätt för medlemmarna och styrelsen känner stort ansvar för de här frågorna.

Har du förtroende för Björn Rietz som vd?

– Ja, mitt förtroende för Björn är gott som person och vd.

Ska man få ta ut förmånder i efterhand som var fallet för Pia Grahn Brikell?

– Det är jag inte påläst om, så det kan jag inte uttala mig om.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.