Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Rihanna uppmanar till bojkott mot Snapchat efter annons med misshandelsskämt

Publicerad: 16 mars 2018, 06:39

Misshandelsskämt om Rihanna och Chris Brown får flera att radera Snapchat-appen, SvD går framåt i TS och Leif GW Persson återförenas med Hasse Aro i TV4. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Leif GW PerssonTidningsstatistikHasse AroReklamTV4RihannaSnapchat

"Hade du helst daskat till Rihanna eller slagit Chris Brown?" Det var budskapet i en Snapchat-annons som uppmärksammades av en användare i söndags. Annonsen innehöll också bilder på artisterna. Det har gått nästan tio år sedan Chris Brown dömdes till 180 dagars samhällstjänst efter att ha misshandlat Rihanna. På sin Instagram uppmanar nu Rihanna sina fans att bojkotta Snapchat.

"Alla kvinnor, barn och män som har fallit offer för våld i nära relationer och särskilt dem som inte har klarat sig ut ur det än... Ni svek oss! Ni borde skämmas. Kasta bort hela appen", skriver hon.

Och uppmaningen har spridit sig. Runtom på sociala mediers sprids skärmdumpar där användare raderar appen från sina telefoner.

I ett uttalande till BBC ber Snapchat om ursäkt.

"Vi raderade annonsen omedelbart förra veckan när det kom till vår kännedom. Vi är ledsna över det inträffade".

SvD vinnare i TS-mätningen 2017
I natt presenterades TS, mätningen som sammanställer upplagan för tidskrifter och dagspress. Siffrorna för 2017 visar en stark ökning av den digitala upplagan för både tidskrifter och dagstidningar (där den genomsnittliga andelen fördubblades under fjolåret). Liksom i Orvesto Konsument som redovisades i förra veckan går Svenska Dagbladet starkt framåt. Tidningen ökar upplagan både i print och digitalt med 5,8 respektive 41,5 procent. Sägas bör att konkurrenten DN  som också haft en stark utveckling när det kommer till digitala prenumeranter Huvudkonkurrenten Dagens Nyheter är inte med i TS mätningen och de senaste åren har tidningar som Expressen, Aftonbladet och Di hoppat av mätningen.

Några ljusglimtar när det kommer till digital ökning bland tidskrifterna är Vi föräldrar, Mama, Topphälsa och Offside. Ta del av siffrorna för tidskrifter här, för dagspress här samt för gratistidningar här.

Leif GW Persson återförenas med Hasse Aro i TV4
I tisdags stod det klart att Leif GW Persson lämnar SVT och Veckans Brott efter 16 säsonger. Följande dag meddelade TV4 att man värvat den folkkäre professorn i kriminologi. Värvningen innebär att Leif GW Persson med Hasse Aro – duon ledde Efterlyst tillsammans i över ett decennium för TV3:s räkning. Det skriver Expressen.
TV4 vill i dagsläget inte berätta i fall de kommer att leda något nytt program ihop, men redan nästa vecka dyker de upp tillsammans i samband med "krimkvarten" i Nyhetsmorgon.
– Det känns väldigt lyxigt för oss att ha dem båda i huset, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle på TV4 till Expressen.

Google investerar miljonbelopp i lönerevision
I ett bloggpost skriver Google att det nu inte finns några "statistiskt signifikanta" löneskillnader när det kommer till kön och etnicitet på företaget. Sökjätten baserar sin slutsats på företagets senaste löneanalys där man tittat på oförklarliga löneskillnader mellan olika grupper och gjort förändringar där det är nödvändigt. Totalt justerade Google lönenivåerna för 228 anställda en kompensation som kostade företaget 270 000 dollar, skriver Techcrunch.

Fcebook Lite släpps i västvärlden
Appen Facebook Lite, den betydligt mindre mindre resurskrävande versionen av Facebook  – som ursprungligen var avsedd för utvecklingsmarknader – släpps nu även i flera länder i Västvärlden såsom USA, Kanada, Australien, Storbritannien, Tyskland och Frankrike. Det rapporterar Reuters.
"Vi har sett att folk har problem med sämre uppkoppling även i i-länder, så vi vill ge alla möjligheten att använda den här appen om de vill" skriver Facebook i ett uttalande.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.