Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Rimér regisserar åt Sony

Publicerad: 21 april 2009, 14:22

Johan Rimér på produktionsbolaget Visual Art vann den internationella pitchen för Sony Computer Entertainment i London. Här är reklamfilmen.


Ämnen i artikeln:

Visual Art

Kampanjen kommer att gå upp i stora delar av Europa. Kund är Sony Computer Entertainment och produkten som ska lanseras är PSP-spelet Resistance Retribution. Visual Art har dels varit inblandade i den internationella webbkampanjen samt i produktionen av tv-reklamen.

Spelet utspelar sig i ett alternativt 50-tal där människan kämpar mot rymdvarelseliknande invaderare.
Johan Rimérs uppdrag gick ut på att skulptera ett för kampanjen exklusivt krigsmonument i 3D, som visualiserar förstörelsen och de mänskliga offren från kampen mot invaderarna.

– Vårt konceptet var smalt både kreativt och målgruppsmässigt, samtidigt kände vi att det passade väldigt väl in med tanke på spelets historia. Det var kul med friheten i projektet på designen av statyn och att hitta kamera vinklar som var intressanta, säger Rimér.

Sony Computer Entertainment Europé

Production company: Visual Art
Regissör: Johan Rimér
Exec producent: Peter Liljenberg
Producent: Niklas Gunnarsson
Editor: Johan Rimér
3D Lead: Oskar Wahlberg
3D Artists: Johan Rimér, Ulf Lundgren, Henrik Eklundh, Pontus Ekstrand, Kenneth Nyman, Greger Pihl, Patrik Wedinger, Jonas Ekman,
2D Comp: Johan Rimér, Henrik Eklundh, Calle Granström
Storyboard: Gustaf Holmsten

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Visual Art

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.