Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Rocky gör comeback – hyllas av Pilsner Urquell

Publicerad: 25 september 2019, 07:21

Ett och ett halvt år efter att serien gått i graven återvänder Martin Kellermans Rocky när tjeckiska ölvarumärket Pilsner Urquell hyllar original.


Ämnen i artikeln:

Reklam

1842 rullade den första tunnan Pilsner Urquell ut från bryggeriet i tjeckiska Plzeň, något som gör den till världens äldsta ljusa lager. Att Pilsner Urquell var först ut på banan har inspirerat varumärkets kommunikationskoncept True Originals, framtaget av Story Relations, där man på olika sätt lyfter fram avantgardister inom allitfrån musik, konst, mat och hantverk. Inom ramen för konceptet har man tidigare i år bjudit in klassiska Günters korvkiosk i Stockholm till restaurangen Tjoget för en öl- och korveftermiddag.

Nu fortsätter man att hylla de svenska originalen. Den här gången är det serietecknaren Martin Kellerman och dennes ikoniska serie Rocky. Seriens sista strip publicerades i Dagens Nyheter för 1,5 år sedan men i och med samarbetet gör Rocky något av en comeback. Den 27-28 september kommer Pilsner Urquell tillsammans med Martin Kellerman hålla en utställning på smörgåskrogen Sandhäxan i Stockholm. Utställningen kommer att visa upp tidigare Rockystrippar på temat öl. Sandhäxan har även tagit fram en Rockymacka för tillställningen.

För de som inte har möjlighet att ta sig dit, eller riktigt inbitna Rockyfans, finns det möjlighet att beställa Martin Kellermans nya illustration som affisch.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Reklam

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.