Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Rod Stewart sjunger som en sköldpadda i SodaStreams nya reklamfilm

Publicerad: 12 november 2018, 15:07

SodaStream lanserar hemsidan FightPlastic och en ny reklamfilm, där Rod Stewart som havsköldpadda ska sjunga den specialskrivna låten "Now is the Time for Change".


Ämnen i artikeln:

Reklam

Reklamfilmen fokuserar på den globala skadan som orsakas av engångsflaskor och Rod Stewart sjunger i videon att människor därför ska ta sitt ansvar och använda återvändbar plast.

– Plast har blivit ett hot vars inverkan på människors hälsa fortfarande är okänd men som har förödande konsekvenser på våra hav och marina liv. Genom den här kampanjen vill vi ge en röst till djur som lever i våra sjöar och hav. Tillsammans med dem vill vi uppmuntra människor och företag att byta från artiklar i engångsplast till återanvändbara förpackningar, säger Daniel Birnbaum, vd på SodaStream.

SodaStream har till reklamkampanjen botaniserat friskt i kändisdjungeln och inte bara plockat in Rod Stewart utan även Game of Thrones-stjärnan Thor "The Mountain" Bjornsson och skådespelerskan Sarah Catherine Hook.

Rod Stewart har sen tidigare varit aktuell i den svenska reklambranschen i en film för Fritidsresor.

– Jag känner en stark kärlek till våra hav och det marina livet. Jag är därför glad över att låna ut min röst och mitt stöd till den här kampanjen. Om det hjälper till att öka medvetenhet och påverka enkla förändringar som att byta till återanvändbara flaskor är jag hedrad över att vara en del av den, säger Sir Rod Stewart.

– En återanvändbar flaska från SodaStream kan spara tusentals engångsplastflaskor men vi behöver ändra mer än bara dryckesvanor för att bekämpa den globala föroreningen. Vi borde alla göra vårt bästa för att sluta använda engångsprodukter i plast så som sugrör, muggar, påsar och flaskor. SodaStream hoppas att den här kampanjen kommer att uppmuntra fler att göra den förändringen. Det ligger i våra händer, fortsätter Daniel Birnbaum.

Ämnen i artikeln:

Reklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.