Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Röda Korset uppmuntrar till krisberedskap med ett "mobile blackout kit"

Publicerad: 29 april 2019, 09:47

Röda Korset lanserar ett "Mobile Blackout Kit".

Röda Korsets nya kampanj kommer i form av ett "Mobile blackout kit" – fysiska versioner av appar som vi har i mobilen. Kampanjen uppmanar alla att tänka till kring hur de skulle klara sig utan sin mobil om el och internet inte funkar vid en kris.


Ämnen i artikeln:

Röda KorsetReklam

Syftet med Röda Korsets nya kampanj är att få fler människor att förbereda sig inför en kris, genom att till exempel packa sina egna krislådor med allt från mat, vatten, mediciner och andra förnödenheter.

Kampanjen kommer i form av ett "Mobile blackout kit" som belyser alla de verktyg vi behöver för att få information, orientera oss och ta kontakt med andra, men som vi idag ofta bara har i mobilen. Helt enkelt saker man behöver ha om el och internet inte fungerar; ficklampa, radio, batterier, klocka, kompass, kontakter, anteckningsblock och en kortlek för lite tidsfördriv.

Kampanjen är igång till och med den 19:e maj, och sprids via Röda Korsets kanaler, sociala medier, online video samt hos våra lokalföreningar och second hand-butiker. Många lokalföreningar kommer också att gå ut och göra aktiviteter på stan under perioden. "Mobile blackout kit" finns också i en begränsad upplaga i utvalda Röda Korset second hand-butiker, där det delas ut till kunder som handlar för minst 300 kronor.

Röda Korset har samarbetat med Åkestam Holst i kampanjen.

Arbetsgrupp:

Projektledare/kundansvarig: Jenny Näslund

Strateg: Karl Andersson

Kreatörer: Julia Sebesteny och Erik Nordenankar

Produktionsledare: Jennie Strinnhed

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

Röda KorsetReklam

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.