Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Rönne och Hägge tvingades bort

Publicerad: 19 december 2008, 14:21

Mats Rönne och Vendela Hägge lämnar Electrolux. Skälet är en ny organisation där marknadsfunktionerna samlas i Bryssel.


Mats Rönne och Vendela Hägge.

Electrolux har omorganiserat hela sin europeiska marknadsfunktion och baserar numera alla tjänster i Bryssel. Men Mats Rönne, europeisk mediechef och tidigare vice president brand management, och Vendela Hägge, European Brand Director, följer inte med i flytten.

– Det är ett beslut som är initierat av de nya cheferna, som vill formera sin egen organisation, säger Mats Rönne om att han slutar.

Vendela Hägge säger att det också för hennes del "till viss del" initierats av de nya cheferna, men att hon, som varit på Electrolux i femton år och i tre och ett halvt på sin nuvarande position, också är sugen på att göra något nytt.

– Jag känner mig postiv inför framtiden och är väldigt nöjd med mitt beslut. Jag har stormtrivs på Electrolux, och fått genomföra många bra förändringar, men nu är jag sugen på något nytt, säger hon.

Varken Rönne eller Hägge har något nytt jobb.

– Jag ska reflektera kring vad jag vill göra över jul- och nyårshelgen. Jag skulle vilja jobba med tjänster eller produkter som jag känner passion för. Jag är väldigt öppen, men jobbet måste rikta sig mot konsumenter, säger Vendela Hägge.

Mats Rönne för en del diskussioner, men kan tänka sig att jobba både på kund och byråsidan framöver.

Mats Rönne är också ordförande för Sveriges Annonsörer. Detta påverkas inte av att han slutar på Electrolux.

– Men skulle jag hamna på byråsidan så sitter jag ju inte kvar, säger han.

Per Torberger

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.