torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Rosengren rekryterar Preisler

Publicerad: 8 maj 2012, 12:58

Peter Preisler välkomnas till Priority av Björn Rosengren. Foto: Andreas Elgstrand.

Peter Preisler, tidigare projektledare på Lowe Brindfors, går över till Priority som köpts av tidigare näringsministern Björn Rosengren och dennes son Magnus Rosengren.
Preisler blir vice vd samt konsult och strateg för nyckelkunder.
– Det känns väldigt bra, säger han till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

PriorityMagnus RosengrenBjörn RosengrenReklam

MH

Magnus Helander


Peter Preisler var tongivande projektledare på Lowe Brindfors men sade nyligen upp sig.  Han ansvarade för bland annat för Försäkringskassan, Electrolux och Vattenfall under sin tid på byrån.

Nu har Peter Preisler skrivit på för Priority som nyligen köptes av Peacock-grundaren Magnus Rosengren och hans far, Björn Rosengren.  Duon har även köpt den svenska verksamheten inom Dolhem Design. Tillsammans med Peacock startar de ett erbjudande inom affärs- och varumärkesutveckling, design och kommunikation.

Upplägget var precis det som Peter Preisler sökte. Han letade efter ett dylikt erbjudande i form av varumärkes-, kommunikations-, och affärs-utveckling. Han funderade även på att starta något liknande själv om han inte skulle hitta något. Men det behövdes inte. Preisler och Prioritys nye vd Magnus Rosengren visade sig vara en perfekt matchning.

–      Jag har ju även jobbat med varumärkesstrategi och digitala stretagier tidigare så det här passar mig perfekt, säger Peter Preisler.

Han blir vce vd och kommer även att vara konsult och strateg för några av kunderna.

"Nya" Priority är vid sammanslagningen 35 anställda. Omsättningen uppgår till ca 60 miljoner kronor på årsbasis. Bolaget har idag nyckelkunder inom bland annat retail, bank, energi, telecom, transport.

Priority sitter i samma lokaler som Dolhem Design och har tidigare drivits av Fredrik Erlandsson och Olof Ålenius, tidigare på The Brand Union.

Digital kompetens ska förenas med "analytisk kompetens samt kreativitet, design och visualiseringsförmåga".

Björn Rosengren är styrelseordförande och investerare i byrån.

– Han kommer även att vara ett bollplank med sin breda kunskap och sina stora erfarenheter, säger Peter Preisler.

I nästa nummer av Resumé blir det en längre intervju med Björn Rosengren om hans nya byråsatsning. Saknar du prenumeration? Klicka här!

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev