Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Roygalan prisar musik i svensk reklamfilm

Publicerad: 12 augusti 2015, 07:22

Roy Andersson under galan 2012

Foto: Pressbild

I samarbete med musikbranschorganisationerna Musikförläggarna och IFPI Sverige har Film&TV-Producenterna instiftat ett musikpris på Roygalan.


Det nya priset ska uppmärksamma den bästa musiken i svensk reklamfilm och delas för första gången ut på årets Roygala den 21 oktober på Chinateatern i Stockholm.

– Musiken i en reklamfilm spelar en enormt viktig roll, både när det kommer till att förmedla känslor och att förtydliga budskap. Att instifta detta pris känns därför som en självklarhet, säger Cornelia Opitz, ordförande i Film&TV-Producenternas reklamfilmssektion i en kommentar och fortsätter:

– Det är också kul, och av stor betydelse, att en stor del av musikbranschen står bakom priset, som delas ut i samarbete med låtskrivarna och musikförlagen via Musikförläggarna och artisterna och skivbolagen via IFPI Sverige.

Vinnarna i kategorin "Bästa musik i reklamfilm" väljs ut genom en nomineringsprocess och ett efterföljande juryarbete där juryn bedömer hur väl musiken och bilden samspelar i reklamfilmen. Mottagare av priset är de som skapat och spelat in den bästa musiken tillsammans med produktionsbolag och kund.

– Vi är väldigt glada över detta nya pris. Det känns både relevant och rätt i tiden. Att hitta rätt musik till sin reklamfilm har blivit otroligt viktigt, samtidigt som fler och fler musikskapare och artister börjat se ett värde i att medverka med sin musik i olika reklamsammanhang, säger Nutta Hultman, chef på Musikförläggarna, och Ludvig Werner, vd på IFPI Sverige.

Från och med nu fram till den 10 september är nomineringen till årets Roygala öppen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.