Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Roygalan ska prisa regitalanger

Publicerad: 25 augusti 2016, 08:37

Roygalan återupptar tävlingen Roy Jr i ny tappning. Samtidigt skrotas den interaktiva kategorin.


Ämnen i artikeln:

RegissörRegiReklamfilmRoygalan

Tanken med Roy Jr är att ge unga, ännu inte etablerade regissörer, möjlighet att visa framfötterna. Tävlingen har tidigare funnits men nu återinför Film&TV-Producenterna återinför den i ny tappning.
– Vi ser fram emot olika typer av reklamfilm; det kan vara en musikvideo, en modefilm, en skolfilm eller liknande, så länge det finns en tydlig avsändare med uppdrag att kommunicera. Det finns ingen åldersgräns men man får inte ha varit verksam mer än tre år som regissör, säger Cornelia Opitz, ordförande i Film&TV-Producenternas reklamfilmssektion i ett uttalande.

En annan nyhet i 2016 års Roygala är att Film&TV-Producenterna beslutat att ta bort kategorin Bästa Interaktiva Reklamfilm och uppmanar istället att anmäla sig till kategorin Bästa Reklamfilm.
– Roygalan är i ständig utveckling och det är viktigt att skapa utrymme för morgondagens kreatörer och vi hoppas att kunna få in många nya, kreativa bidrag från hela landet, kommenterar Lisa Rosengren, projektledare, Film&TV-Producenterna.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.