Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Rutinerad duo lämnar McCann

Publicerad: 5 november 2014, 12:27

Henric Almquist lämnar McCann.

AD:n Henric Almquist lämnar McCann efter nio år på byrån. Hans kollega – copyn Björn Carlberg – slutar också. Till en början kommer de att arbeta som frilans.


Ämnen i artikeln:

McCann

De senaste åren har McCann plågats svårt av vikande intäkter, frekventa ledningsbyten och uppsägningar som följd. Flera tongivande personer har också slutat självmant, och i dag består byrån bara av en handfull kreatörer. Två av de mest namnkunniga har nu valt att säga upp sig.   

Henric Almqvist berättar att han och Björn Carlberg tillsammans bestämde sig för att lämna byrån för att jobba som frilans.  
– Det är väldigt många kompisar som har slutat. Det var inte många kvar på slutet. Men vi har även känt en tid att det vore kul att prova något nytt, så vi bestämde oss för att det var rätt läge att gå vidare, säger han.  

Nio år på samma byrå är ovanligt. Hur känns det att sluta?
– Nio år är lång tid. Det är nästan hela mitt yrkesliv, vilket känns konstigt. Det känns skittråkigt också, men blir man kvar för länge på ett ställe blir man långsammare, tror jag.

Vad är ditt bästa minne?
– Då får man gå tillbaka till Micke Storåkers tid, när vi hette Storåkers McCann. Då var det en helt annan typ av byrå – elitisk med en massa olika karaktärer. Det känns roligt att få ha varit med om den perioden.

Till en början kommer Henric Almquist att arbeta på frilansbasis, liksom hans sambo Hanna Belander som också lämnade McCann innan sommaren. Men hur länge han kommer att göra det är osäkert.  
– När Hanna började frilansa blev jag inspirerad. Det verkar sjukt spännande att jobba i den miljön. Men jag känner att vi båda kanske inte borde vara frilans. Det blir en otrygg tillvaro. Kanske börjar jag på en byrå i framtiden, säger Henric Almquist.

Har det varit en jobbig resa med McCann de senaste åren?
– Jo, det har varit speciellt med så många vd-byten där varje vd ska sätta sin prägel och vision för byrån. Det har inte blivit så mycket kontinuitet. Men det har alltid varit en spännande byrå, alltid hänt grejer. Så det har varit kul på det sättet.

De senaste åren har Henric Almquist jobbat mycket med storkunden 3. Polarpriset har också varit en stadigt återkommande kund under hela tiden på byrån.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

McCann

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.