Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

S-byrån om vinsten: "glada och ledsna samtidigt"

Publicerad: 15 september 2014, 09:53

David Granath.

Foto: Andreas Elgstrand.

UPPDATERAD Granath Havas har varit Socialdemokraternas byrå under valrörelsen. Nu står det klart att S-ledaren Stefan Löfven har vunnit valet och ska bilda regering. - Vi är både glada och ledsna samtidigt, säger David Granath, vd på Granath Havas. Moderaternas byrå, Fortune, lägger locket på.


Ämnen i artikeln:

Granath Havas

Granath Havas inledde sitt arbete för S med kampanjen "Med Socialdemokraterna får fler en lite jobbigare morgon, men ett bättre liv".

Nu står alltså klart att Socialdemokraterna bildar regering.

- Vi är såklart nöjd med att S gjorde ett bra val, men vi är samtidigt förvånade och oroade över SD:s framgångar, säger David Granath.

Han tycker att det är för tidigt att uttala sig om hur byråns arbete har påverkat valutgången för S, men menar att han i alla har fått indikationer på att arbetet har fungerat bra.

- Jag har inte fått siffrorna ännu, säger David Granath.

SD:s framgångar ligger långt bort ifrån det Sverige som han vill se, resonerar David Granath.

- Jag kan bara uttrycka mig personligen om det, men jag är extremt ledsen över att det blir på det här viset för landet Sverige. Jag tror att det finns en grad av proteströster, säger David Granath.

Thomas Backteman menar att SD till och med kunde ha fått en högre andel av rösterna om de andra partierna inte hade försökt att tysta ned SD:s frågor. Håller du med?
- Jag är nog inte riktigt säker på att det är rätt analys. Jag tycker ändå att SD har lyckats få upp invandringsfrågan och att det är det som vi ser resultatet av nu, säger David Granath.

Han vill inte gå in på rent taktiska frågor som hur man tänkte bemöta SD:s budskap, utan hänvisar den typen av frågor till partiet. Han vill heller inte recensera vad han tycker att byrån har gjort bra och vad som kunde ha gjorts bättre.

- Jag vill smälta det här lite grann först, säger David Granath.

Hur känns det för övrigt är ni helt utpumpade nu?
- Jag tror inte att någon går igenom ett sådant här uppdrag utan att det påverkar sinnet, kroppen och byrån. Det har varit en lång valtermin, säger David Granath.

Fortune har jobbat med Moderaterna under valrörelsen, men Ola von Bahr vill inte kommentera byråns arbete eller valutgången:
- Det får du ta med Moderaterna.

Moderaterna har backat kraftigt. Ni skulle kunna uppfattas som dåliga förlorare?
- Vi kommenterar inte det här som sagt, utan det får du ta med Moderaterna själva, säger Ola von Bahr.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Granath Havas

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.