Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

S i Stockholm inleder valkampanj – pastisch på M i Göteborg?

Publicerad: 23 april 2018, 08:55

Under helgen har Socialdemokraterna i Stockholm lanserat sin första stora valkampanj, "Starkare tillsammans". Kampanjen tar fasta på partiets vallöften och verkar även skicka en passning till Moderaterna i Göteborg.


Ämnen i artikeln:

Val 2018StockholmReklamSocialdemokraternaModeraternaValkampanj

Drönarbilder, panoreringar över en hustak och närbilder på arbetande människor är knappast unika för olika valkampanjer, speciellt lokala. Ändå påminner den rörliga delen av Socialdemokraterna i Stockholms valkampanj "Starkare tillsammans" om Moderaterna i Göteborgs uppmärksammade valfilm som kom för några månader sedan, om än med en annan ton.

Även i pressmeddelandet från Socialdemokraterna i Stockholm märks vilka som är huvudmotståndare:

"Vi har redan sett hur Sverigedemokraterna och Moderaterna (i Göteborg) vill bedriva valrörelse. Genom brinnande bilar i Kanada och hot om systemkollaps visar de borgerliga partierna att rädsla är en central del av deras valkampanj. Men de har fel." skriver partiet.

Precis som i partiets nationella valfilm lyfter S i Stockholm ökade satsningar på välfärd, kampen mot kriminalitet och ett begränsande av vinster i världen.

Inom ramen för "Starkare tillsammans" har S i Stockholm även som mål att prata med 300 000 väljare i Stockholmsregionen.

Se både Socialdemokraterna i Stockholms och Moderaternas i Göteborgs valfilm nedan.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.