Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

S: Reklamavtalet missköts

Publicerad: 4 november 2013, 08:17

Clear Channels lånecyklar i Stockholm.

Foto: Clear Channel.

I Clear Channels reklamavtal med Stockholm Stad står det att företaget ska tillhandahålla 1000 lånecyklar. Men när Socialdemokraterna räknade samtliga cyklar var de betydligt färre, skriver Metro. Bolaget slår ifrån sig.


Ämnen i artikeln:

StockholmSocialdemokraternaClear Channel

I två nattliga räder mellan klockan 01 och 05 räknade Socialdemokraterna i Stockholm Stad samtliga lånecyklar i ställen. Detta efter indikationer om att det finns betydligt färre än de 1000 stycken som Clear Channel enligt avtalet ska tillhandahålla.  

I den första räkningen i augusti stod 680 cyklar i ställen. När räkningen gjordes om i oktober fanns där bara 480 stycken.  Men Clear Channel menar att det finns en naturlig förklaring.

– Nattetid har vi bilar som kör runt och flyttar mängder av cyklar så att de ska stå i rätt ställ på morgonen, när folk ska cykla till jobbet. Dessutom tar vi in och servar cyklar nattetid, säger Claes Kugelberg, etableringsdirektör på Clear Channel till Metro.  

Oppositionsborgarrådet Tomas Rudin (S) var ute och räknade cyklarna. Han uppger att de inte såg några bilar som flyttade cyklar under de två nätterna.  

– 1000 cyklar ska finnas till utlåning – och det gör det inte. Men det här handlar inte främst om hur många cyklarna är utan om hur illa staden sköter sina avtal. Det här är bara en i raden av upphandlingar där man misslyckas med att säkerställa kvaliteten, säger han till tidningen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.