Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

S siktar på höjt röstdeltagande bland utlandssvenskar

Publicerad: 22 augusti 2014, 12:19

Socialdemokraterna och dess ungdomsförbund SSU har idag inlett kampanjen "Jag röstar från". Tanken är att få fler utlandssvenskar att delta i riksdagsvalet den 14 september.


Ämnen i artikeln:

SSUMargot Wallström

SSU hävdar att det bor 550 000 svenskar utomlands, varav endast 30 procent röstade i riksdagsvalet år 2010.

Här är en starkt bidragande orsak att många av dessa inte nås av information från Valmyndigheten om hur det går till när man röstar från utlandet.

Något som i sin tur beror på att Valmyndigheten inte har postadresser till alla utlandssvenskar.

Nu siktar Socialdemokraterna och ungdomsförbundet, SSU, på att höja valdeltagandet bland utlandssvenskar genom kampanjen "Jag röstar från".

- Våra viktigaste ambassadörer var de som redan bestämt sig för att rösta och har kraft och energi att påminna fler, säger Juan Pablo Roa kommunikationsstrateg på SSU i en kommentar.

Kampanjsidan finns på både svenska och engelska och här kan man påminna sina vänner att rösta, man hittar också information om valet med mera.

Det går även att följa instagramflödet från hashtagg #jagröstarfrån

SSU uppger också att man med hjälp av socialdemokratiska partier runtom i världen samt kampanjens ambassadörer, Margot Wallström och Gabriel Wikström, sprider sitt budskap - särskilt när det gäller unga som jobbar utomlands.

S-rörelsen uppger att uppgifterna behandlas enligt personuppgiftslagen, pul, och att man läggs in i ett Facebook-event för utlandsröstning när man ansluter sig till kampanjen.

Här finns mer information.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SSUMargot Wallström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.