Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

S valgeneral till attack mot M:s kampanjstrategi

Publicerad: 12 september 2014, 13:03

Jan Larsson dömer ut M-kampanjen.

Foto: Andreas Elgstrand.

Socialdemokraternas valgeneral Jan Larsson är mäkta irriterad över Moderaternas kampanjer där man varnar för vad som händer om de röd-gröna tar över – kampanjerna har budskap som: "BOOM! DÄR RÖK FÖRSVARET", "R.I.P. RUT" och "THE END OF UNGDOMSJOBB".


- Det är på ren svenska en skitkampanj. Man har gått ut med direkta lögner, säger Jan Larsson i samband med presskonferens på Sveavägen 68 enligt Expressen.

Valgeneralen ser även rött kring M-kampanjen där man skickade brev till tusentals villägare och finansminister Anders Borg varnade för att fastighetsskatten kan komma tillbaka om de rödgröna vinner valet, enligt Expressen.

- Moderaterna har gått i gång med en bred kampanj över hela landet, som är att betrakta som lögner, sade han under pressträffen enligt Expressen.

Han vill nu en gång för alla göra klart att fastighetsskatten inte kommer tillbaka.

Han vänder sig också emot att M säger att rut-avdraget kan förändra trots att "man vet att våra förändringar inte ens påverkar var tionde krona som går till rut".

Jan Larsson menar också att Socialdemokraterna, tvärtemot vad Moderaterna påstår, vill lägga mer pengar på försvaret.

- Det har varit flera övertramp. Jag tycker mig se en negativ utveckling mot en större amerikanisering av svenska valrörelser, säger han i samband med pressträffen.

Expressen konstaterar att både S och M kanske kan vara lika goda kålsupare eftersom M anser att S har kommit med lögner om att M ska genomföra ytterligare skattesänkningar.

Jan Larsson håller dock inte med.
- De har kongressbeslut på en hel bibba med skattesänkningar, säger han.

Resumé har sökt Moderaternas kommunikationschef Per Nilsson.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.