Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Så blev David Granath mördare i Metropia

Publicerad: 27 november 2009, 14:49

David Granath, vd för Granath Euro RSCGs, är den bildmässiga förebilden till en den ondskefulla karaktären Ralph Parker i Tarik Sahles film Metropia som går upp svenska biodukar i dag. – Han ville ha någon som såg lite grym ut, säger David Granath.


Se där – en antydan till ett leende.

Filmaren Tarik Sahle lade märke till att David Granath aldrig log på någon av bilderna som hade fångat honom vid festerna runt Stureplan.
Han hade hittat sin mördare, Ralph Parker.
– Han ville ha någon som såg lite grym ut. Tarik tog kontakt med mig via Facebook för ett par år sedan, säger David Granath.

Och han tvekade inte att tacka ja, trots att han skulle stå som förebild för den mest ondskefulla karaktären i storyn.  
– Det är ju inte varje dag som man får spela skurk och mördare med en röst som tillhör Stellan Skarsgård. Det här var nog sista chansen till en skådespelarkarriär för mig, säger han.  

Men David Granath är inte ensam om att vara förebild. Flera av filmens karaktärer bygger på verkliga personer.
– Jag har fotats framför gröna skärmar vid ett flertal tillfällen, men jag har aldrig agerat, sammanfattar David Granath sin skådespelarinsats.

Ser du ingen risk för att du nu kommer att bli evigt typecastad för den här typen av roller?
– Att vara animerad stjärna är en väldigt tajt nisch. Och det kan bli svårt att komma tillbaka, trots att animeringarna är fantastiska.

Kan du dra någon affärsmässig nytta av mördarstämpeln i till exempel pitcher?
– Du menar att jag skulle kunna ge ett ”offer you can’t refuse”? Nä, jag tror inte det påverkar någonting. Men Ralph Parkers person har föranlett en del samtal på byrån.  

Finns det någonting av Ralph Parker i dig?
– Ingenting – till 100 procent.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.