Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Så blir Instagrams nya annonsformat

Publicerad: 2 november 2016, 07:03

Instagram vill få användarna att stanna längre, Game of Thrones nobbar Gotland och påvens groda under Sverigebesöket. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

JulkalendernBernie SandersInstagramGotlandGame of Thrones

Instagram testar ny annonsering
Instagrams nya annonsmodell ska skapa en genväg mellan köpare och säljare. Annonseringen börjar testas på amerikanska användare av Instagram i nästa vecka. Här kommer annonsörer kunna visa upp till fem produkter i en Instagram-post. Om man klickar på en länk kommer ytterligare information om produkten. Där finns sedan en "köp nu-länk" som tar dig till annonsörens hemsida där du kan slutföra affären.

Syftet är också att få världens cirka en halv miljard användare att stanna längre tid på Instagram. Företaget säger sig ha avtal med 20 annonsörer under försöket, däribland klädbutikkedjan Jack Threads. Det rapporterar bland annat Techcrunch om.

Game of Thrones nobbar Gotland
I förra veckan började medierna rapportera om att HBO-serien ”Game of Thrones” skulle kunna spelas in på Gotland. Nu blir det inte så.
Mia Uddgren, filmkommissionär vid Filmregion Stockholm-Mälardalen, fick det negativa beskedet under tisdagen.

– Produktionsbolaget tycker att Gotland är otroligt intressant. Men just den här gången hittade de inte vad de sökte efter, säger hon till Helagotland.se.

I stället har produktionsbolaget valt Norge som inspelningsplats.

Påvens groda under Sverigebesöket
På presskonferensen på planet hem, visade påve Franciskus tydligt att han var emot kvinnliga präster, vilket blev en världsnyhet under tisdagen. För SVT:s korrespondent Kristina Kappelin gav han även följande kontroversiella uttalande:
– Jag har hört att svenska kvinnor är mycket starka, mycket duktiga. Och därför finns det en och annan man som söker kvinnor från andra länder, jag vet inte om det är sant.

Så blir årets julkalender
Julkalendern i SVT blir "Selmas saga" där åttaåriga Selma och uppfinnaren Efraim von Trippelhatt ger sig ut på en äventyrsresa mot Tomtens rike. Johan Ulveson spelar den galna vetenskapsmannen Efrahim von Trippelhatt och Ester Vuori och Leo Hellenius, båda åtta år, huvudrollerna som barnen. I övriga roller syns Björn Gustavsson, Shima Niavarani och Ing-Marie Carlsson. Det skriver Aftonbladet.

Läkemedelsaktie faller efter Sanders tweet
Det amerikanska läkemedelsbolaget Eli Lilly sjunker drygt 2 procent på börsen i New York, sedan Bernie Sanders ifrågasatt priserna på insulin på Twitter. Det rapporterade Bloomberg News på tisdagskvällen.

Massiva nedskärningar på Reuters
Medie- och finansinformationskoncernen Thomson Reuters planerar att minska personalstyrkan med 2 000 tjänster, enligt ett meddelande som vd Jim Smith skickat ut internt. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters, som ingår i koncernen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.