Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Så får du praktikplats på R/GA

Publicerad: 23 mars 2011, 07:44

Har du många smarta kompisar på Facebook som tycker du är bra? Då har du chans att få praktikplats på reklambyrån R/GA.


Ämnen i artikeln:

FacebookR/GA

En av världens mest ansedda digitala reklambyråer gör naturligtvis inte traditionella anställningsintervjuer när man ska plocka in nya praktikanter.

Eftersom byråns verksamhet bygger på sociala medier använder man sociala medier för att hitta de bästa praktikanterna med de mest vältaliga vännerna på Facebook.

R/GA kallar det The Social Interview. På sajten få intresserade anmäla sig, svara på tre frågor, sedan lägger R/GA upp de tre frågorna på de sökandes Facebook-loggar för att besvaras av Facebookkompisar.
– Vi ställer frågor som lockar fram kreativa svar och visar den sökandes förmåga att använda sociala medier på ett innovativt sätt, säger en person på R/GA till Agency Spy.

Reklambyrån försäkrar att man bara ska ta del av de sökande och deras kompisars informationssidor på Facebook. Det gäller alltså att plocka bort de pinsammaste bilderna från Facebook.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

FacebookR/GA

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.