Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Så fick de drömjobbet i New York

Publicerad: 22 september 2010, 13:06

Från London till New York. Den svenska reklamduon Marie Rönn och Erik Tell har värvats till Grey på andra sidan Atlanten. – Det ska bli fantastiskt kul att få jobba och bo där, säger Marie Rönn till Resume.se.


Erik Tell och Marie Rönn. Foto: Linus Fremin.

Marie Rönn har jobbat i London i sex år, senast på HMDG, och innan dess på TBWA/London och AMV/BBDO. Erik Tell har jobbat på TBWA/London.

Hur gick det till, och när blev det klart?
– Vi blev presenterade för Tor Myhren (Grey’s CCO) i våras och klickade på direkten. Hans vision för ett nytänkande Grey är väldigt inspirerande och när han erbjöd oss att vara en del av det så var vi inte sena att tacka ja.

Vad är det som lockar på Grey New York?
– Tor har de senaste åren storsatsat på byrån’s kreativitet; flyttat Grey från ett dammigt Madisson Avenue till nya lokaler vid Madison Square Garden i en före detta leksaksfabrik; vunnit 17 av 19 pitcher, bl a BMW och NFL och listats som ett av de “most innovative companies 2010” av FastCompany.
Så det känns väldigt spännande och utmanande att få vara med och förändra en byrå från grunden.

Vilka roller får ni där, vilka kunder, etc?
– Som seniorkreatörer kommer vi att jobba med bland annat kunder som Canon, NFL, BMW, E-trade och Captain Morgan.

Andra svenskar där?
– Med sina 1200 anställda finns det säkert ett par andra svenskar där. Vi får ta och leta reda på dem när vi kommer dit.

Hur känns det att lämna London för New York?
– Vi har bott och arbetat här i tio respektive sex år nu, så sjävklart är det lite vemodigt att lämna London. Samtidigt känns det helt rätt att röra på sig, vi har fått ut jättemycket av London, men New York är en otroligt inspirerande stad och det ska bli fantastiskt kul att få bo och jobba där.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.