fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Så hamnade svenske reklamarens logo på Victoria Beckhams t-shirt

Publicerad: 14 september 2017, 11:45

Från Jonas Franks ritbord på Södermalm till Victoria Beckham på modeveckan i NEw York.

Jonas Franks formgivning har blivit en slutsåld t-shirt på modeveckan i New York. För Resumé berättar art directorn om den osannolika resan.

Ämnen i artikeln:

ReklambyråerArt DirectorLogotypJonas FrankDesign

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


I våras slutade Jonas Frank som art director på Saatchi & Saatchi under uppmärksammade former då han i ett Facebookinlägg uttryckte sin kritik mot reklambranschen. Sedan dess har han gjort ett antal uppdrag som frilansare i väntan på nytt jobb.

Efter sortin på Saatchi & Saatchi var Jonas Frank på besök hos Oscar Proporties och hälsade hos Oscar Engelbert. Byggherrens fru, stylisten Giovanna Battaglia, skulle släppa boken "Gio-Graphy" på förlaget Rizzoli i New York. Jonas Frank fick då en förfrågan om att hjälpa till med formgivningen.

– Som gammal skejtare är jag svag för Supreme-grejer och det var väl därifrån jag hämtade inspiration, säger Jonas Frank till Resumé.

Art directorn tog fram 5-6 skisser och uppdragsgivaren blev särskilt fascinerad av en spegelvänd logotyp med texten "Fashion Emergency". Trycket hamnade på en t-shirt där texten blir rätt när bäraren speglar sig eller tar en selfie.

– Jag är fascinerad av selfiekulturen och vill på något sett göra en kommentar till en modevärld som jag tycker är lite fånig. Budskapet ska signalera att du är fin och duger som du är.

Stylisten Giovanna Battaglia med 668 000 följare på Instagram bar den vita t-shirten med Jonas Franks tryck under modeveckan i New York, som avslutas i dag. I dagarna uppmärksammade Vogue hur Victoria Beckham hade gått i hennes fotspår.

– Giovanna är stor på Instagram och det har fått en otrolig spridning. T-shirten har sålt slut på modeveckan. Det känns lite overkligt att ett litet jobb som jag har gjort hemma på Bondegatan med en kopp kaffe som sällskap och fått godkänt av min sexåriga dotter har hamnat på en sådan gigantisk ikon som Victoria Beckham även om hennes man spelade för fel fotbollslag (Jonas Frank är en stor Chelsea-supporter medan David Beckham är förknippad med sin tid i Manchester United reds. amn.)

Du har inte varit inblandad i marknadsföringen?
– Nej, det här visar bara kraften i sociala medier.

Hur tar du det här vidare?
– Det här var bara ett uppdrag och jag vet inte om Giovanna ordnar så att fler kan sälja t-shirten.

Men du kan inte kapitalisera på det här?
– Nej, det är bara det här jobbet. Däremot är det bra tajming nu när jag funderar på vad jag ska göra framöver.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev