Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Så hyllar varumärken kvinnan på internationella kvinnodagen

Publicerad: 8 mars 2019, 07:32

Walmart är ett av de varumärken som vill hylla kvinnor.

Amerikanska varumärken hyllar kvinnor, bråk om Fearless Girl och de mäktigaste kvinnorna på Twitter. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

ReklamMorgonsvepet

Adage har sammanställt en lista på hur amerikanska varumärken hyllar kvinnor i dag den 8:e mars. Här är tre av dem:

Walmart har släppt en film om kvinnliga chefer som jobbat sig upp i bolaget efter att ha startat som kassörer, praktikanter och trainees. Enligt bolaget själv blev 150 000 kvinnor befordrade inom Walmart under 2018.

Det amerikanska flygvapnet har samlat kvinnliga piloter för att få fler kvinnor att inspireras gå med. Filmen gör en passning till filmen "Captain Marvel" om en kvinnlig stridspilot som blir en superhjälte.

Marknadsplatsen Etsy hyllar anmärkningsvärda kvinnor från dåtid och nutid med "Fearless Women Capsule Collection" som bland annat innehåller tryck på Rosa Parks, Amelia Earhart och Jane Goodall.

Under dagen i dag kommer resume.se lista fler kvinnodagsinitiativ.

Bråk om Fearless Girl
2017 sopade Fearless Girl banan med konkurrenterna i samtliga stora reklamtävlingar i världen. State Street Corp. som lät installera flickan framför tjuren på Manhattan, har väckt känslor sedan start. Nu sker det igen.

Det är skulptören Kristen Visbal som skapat Fearless girl, men State Street Corp. stämde henne i februari för att de inte gillade att hon försökte sälja replikor till köpare i Tyskland utan deras tillåtelse. Detta ska, enligt bolaget "försvaga och förvanska Fearless Girls budskap." De tycks få rätt. Nu i veckan har en federal domstol i New York utfärdat ett preliminärt åläggande om att Kristen Visbal inte får sälja sina replikor, skriver Adage.

Här är de mäktigaste kvinnorna på Twitter
Internationella kvinnodagen har också nått till Twitter, som tagit fram en lista på de mäktigaste svenska kvinnorna på plattformen. Högst upp är artisten Zara Larsson och på tionde plats återfinns den före detta reklamaren Lotta Lundgren, som numera flitigt syns i Coops reklamfilmer. Den bygger på vilka följare och retweets som respektive person har, samt vilken spridning personens tweets har fått i sociala och traditionella medier under året. Det skriver TT.

Topp tio på listan:
1. Zara Larsson
2. Robyn
3. Greta Thunberg
4. Annie Lööf
5. Margot Wallström
6. Ebba Busch Thor
7. Clara Henry
8. Agnes Wold
9. Silvana Imam
10. Lotta Lundgren

Donald Trumps förre kampanjchef i fängelse
Paul Manafort, som är Donald Trumps tidigare kampanjchef, får 47 månader i fängelse för bank- och skattebedrägeri. Enligt en jury gömde Manafort flera miljoner dollar undan den amerikanska skattemyndigheten. Dessa pengar ska han ha tjänat som rådgivare åt politiker i Ukraina. De 47 månader i fängelse som Manafort fick pekas ut som ett ovanligt milt straff, då åklagaren hade yrkat på 19 till 24 år. Det skriver Aftonbladet. 

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklamMorgonsvepet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.