Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Så jobbar Satumaa Family Business över gränserna

Publicerad: 26 oktober 2016, 14:27

Mårten Knutsson, Chief Creative Officer, Satumaa Family Business.

Foto: Jenny Lagerqvist

Sedan ett år arbetar Satumaa Family Business med ett nordiskt fokus. – Det är en utmaning att driva byrån och hitta ett sätt att arbeta ihop, säger Mårten Knutsson, Chief Creative Officer.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerMårten KnutssonByråvalSatumaa Family Business

Satumaa Family Business är resultatet av sammanslagningen mellan svenska Family Business och finska Satumaa våren 2015. Idag arbetar de integrerat, men med olika spetskompetenser i varje land. Detta har resulterat i bland annat uppdraget som nordisk byrå för LOreal.

– Alla kunder söker synergieffekter på ett sätt som passar dem. Även om det finns skillnader mellan länderna – för det gör det verkligen – kan ofta kärnan i kommunikationen och produktutbudet vara likartat i Norden, säger Mårten Knutsson, Chief Creative Officer på Satumaa Family Business.

Vad möter ni för utmaningar?
– Utmaningen är att förstå själva prospekten, att förstå konsumenten och hitta likheter i saker och beteenden. Det kan ju ligga mycket mer pengar i den ena marknaden, men vi måste ändå försöka få ihop upplevelsen av varumärket över landsgränserna. Vi har också en utmaning i att driva byrån och hitta ett sätt att arbeta ihop.

Vad är skillnaden på er och traditionella nätverk?
– Många traditionella nätverk kan ha olika mindset i varje land. Vi tror mer på ”excellence centers” där man försöker bygga organisationen kring att jobba ihop. Framför allt är olika kontor bra på olika saker.

Satumaa Family Business har till exempel digital utveckling i Åbo och större fokus på design i Stockholm.

– Ett nätverk kanske har fem designers i ett land och lika många i ett annat. Vi har 20 i Åbo som städjer olika kontor. Vi tror helt enkelt mer på kraftfullare team om vi koncentrerar dem, säger Mårten Knutsson.

Andra uppdragsgivare som Satumaa Business Family arbetar med i Norden är exempelvis Orkla, Carlsberg och Absolut Vodka.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.