Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Så minns vi Ipren-mannen

Publicerad: 3 maj 2011, 14:14

I Garbergs nya kampanj för Ipren har man efter tolv år valt att lämna konceptet med Ipren-mannen. Ett uppbrott som inte var helt lätt – för reklambyrån. – Han hade mycket lättare än oss att släppa det, säger Petter Ödeen, cd på Garbergs, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

IprenPetter ÖdeenGarbergs

I dag presenterades Iprens nya kampanj där man, efter tolv år, valt att skrota reklamikonen Ipren-mannen.
– Vi har pratat om vad man ska hitta på efter Ipren-mannen i hur många år som helst. Nu kom den här nya produkten och det kändes naturligt att ta steget vidare, säger Petter Ödeen.

Hur känns det?
– Någon slags vemod känner man. Det här är ju någonting man hållit på med väldigt länge.

Kommer det att bli svårt att följa upp en så framgångsrik kampanj?
– Det är klart att det blir lite press. Det är ingen given succé att följa upp något så framgångsrikt. Det är svårt att fylla de skorna.

Vad säger Johann Neumann (Ipren-mannen) om det här?
– Han har sett filmerna. Han är ju hindu och tyckte väl att livet går vidare och att det här inte var något att hänga upp sig på. Vi trodde att han skulle ta det här ganska hårt men han hade mycket lättare än oss att släppa det haha. Det var överraskande hur lugnt han tog det.

Vilket är ditt bästa minne av Ipren-mannen?
– Det måste vara när jag såg honom första gången i dräkten. Han satt på en lastkaj och väntade på att spela in. Det såg så roligt ut och man ville fota men man visste inte om det kändes pinsamt att vara klädd i den där dräkten. Ipren-mannen som Bond var ett stort Ipren-mannen-ögonblick också.

Se Petter Ödeens topp 3 med Ipren-mannen här nedan och rösta på din favorit

</div><hr /><div class="movie-player"><iframe allowfullscreen="1" frameborder="0" height="290" src="http://www.youtube.com/embed/8EnfZTMS82Y" width="468" /></div><hr /><div class="movie-player"><iframe allowfullscreen="1" frameborder="0" height="290" src="http://www.youtube.com/embed/JsGe24aGi2Q" width="468" /></div>

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

IprenPetter ÖdeenGarbergs

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.